Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2019, 18:59
Čas čítania 13:02
Karin Filkaszova

Šľapala som pri Slovnafte, aby som zistila, čo zažívajú prostitútky. Kvôli závislosti sú niektoré ochotné ísť za 3 € bez ochrany

Šľapala som pri Slovnafte, aby som zistila, čo zažívajú prostitútky. Kvôli závislosti sú niektoré ochotné ísť za 3 € bez ochrany
REFRESHER EROTICKÉ SLUŽBY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Zisťovala som, čím všetkým si ženy na ulici musia prejsť a akí ľudia im najčastejšie zastavujú.

„Fetuješ?“, spýtala sa hneď na úvod. Keď som jej odpovedala, že nie, pokračovala: „Ty a ja sme tu jediné. Každá ďalšia, čo tu vidíš, fetuje.“  Takto začala moja konverzácia s 57-ročnou prostitútkou Ankou, ktorá na Slovnaftskej ceste zarába peniaze pre svoje vnúčatá. Jej dcéra je totiž závislá od pervitínu. Ani s ľuďmi, ktorí mi zastavili na krajnici, to nebolo vždy najpríjemnejšie. „Poď sa s nami milovať, takú š*kačku si ešte nezažila,“ kričali na mňa dvaja chlapi z auta, keď sa pre mňa vrátili druhýkrát, napriek mojim okamžitým protestom. 

Slovnaftská cesta v Bratislave je notoricky známym miestom pôsobenia prostitútok. Prostitúcia sa však netýka výhradne iba žien, túto cestu si zvolili aj muži, ktorí nenašli efektívnejší spôsob, ako čo najrýchlejšie získať peniaze na financovanie svojej závislosti. 

Odporúčané
Karol robí pasáka pre frajerku Katku, ktorá šliape pri Slovnafte. Na drogy minú týždenne aj 700 € (Rozhovor) Karol robí pasáka pre frajerku Katku, ktorá šliape pri Slovnafte. Na drogy minú týždenne aj 700 € (Rozhovor) 17. marca 2019, 16:07

V minulosti sme ti priniesli osobné príbehy 33-ročnej prostitútky Moniky, ktorá je na heroíne závislá už od svojich 12 rokov a Karola, ktorý robí pasáka pre svoju partnerku Katku. 

Ich príbehy sú smutným svedectvom o škodlivosti návykových látok a tom, čo sú ľudia ochotní obetovať, aby získali ďalšiu dávku.

Tentokrát sme boli zvedaví, čomu všetkému musia ženy na Slovnaftskej ceste denne  čeliť a s akými ľuďmi prichádzajú do kontaktu. V jednu júlovú stredu popoludní som sa preto v prestrojení vybrala stráviť niekoľko hodín na Slovnaftskej ceste

(Skutočné mená osôb boli kvôli ich bezpečnosti a ochrane súkromia zmenené a nahradené pseudonymami)

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako som sa pripravila na 3-hodinové pôsobenie pri Slovnafte v prestrojení za prostitútku
  • Koľko ľudí pri mne pristavilo, a čo odo mňa chceli
  • Akí ľudia najčastejšie vyhľadávali spoločnosť žien na ulici
  • Aké myšlienky mi pri "šľapaní" prebiehali hlavou
  • Ako sa ku mne správali ostatné ženy, keď som sa s nimi snažila rozprávať
  • Prečo ma iné ženy varovali,  že sa mám viac báť ich, ako mužov, ktorí ma zastavujú
  • Čo všetko zažila 57-ročná prostitútka Anka, jediná žena na ulici, ktorá nešľapala kvôli drogovej závislosti
  • Aké pravidlá a aká hierarchia panuje na ulici
  • Aké sú cenníky jednotlivých žien a od čoho suma závisí
  • Prečo sa mi niektoré ženy po chvíľkovej konverzácii vyhýbali
  • Prečo bola jedna zo žien na ulici na mňa agresívna a musela som odísť

Príprava na "šľapanie"

10. júla 2019 bolo počas dňa v Bratislave 23 stupňov Celzia. Ideálne počasie pre našu reportáž. Pripravovala som sa na ňu už nejaký čas. Na rozdiel od žien, ktoré šľapú kvôli peniazom, ja som si mohla deň vybrať.  Aby nebolo príliš dusné počasie a ani po celý čas nepršalo, čo nebolo v prvej polovici leta práve najľahšie.

Odporúčané
Prostitútka Monika šľape pri Slovnafte: Znásilnili ju, takmer zabili, ale prestať nechce, aby si mohla pichať heroín (Rozhovor) Prostitútka Monika šľape pri Slovnafte: Znásilnili ju, takmer zabili, ale prestať nechce, aby si mohla pichať heroín (Rozhovor) 10. februára 2019, 12:47

Mala som v pláne zapadnúť, aby som na mieste nevzbudila príliš veľkú pozornosť. Obliekla som si preto krátke nohavice a tričko s trblietavými kamienkami, ktoré som si zaobstarala výlučne na túto príležitosť. Zvolila som výrazný mejkap a po príchode na miesto som si ho trochu rozmazala, pretože som nechcela, aby moju prítomnosť na Slovnaftskej ulici niekto spochybňoval. 

Do malej kabelky som si vložila telefón, paprikový sprej a dva balíčky cigariet. Dúfala som, že mi pomôžu prelomiť ľady pri konverzácii s ostatnými ženami na ulici. Vyzbrojená týmito nevyhnutnosťami a s veľkou dávkou nervozity som sa pár minút pred štrnástou hodinou vybrala prechádzať pomedzi kamióny odstavené na krajnici. 

Wieviel für blowjob?

Približne po 10 minútach sa pri mne zastavilo prvé auto. Bol to starší model, no pri prvotnom šoku a vysokom leveli adrenalínu som si nestihla všimnúť presnú značku. V aute sedel asi 60-ročný muž, ktorý stiahol okienko a po nemecky sa ma pýtal zhluk otázok, ktoré som v tom momente nevedela rozlúštiť. 

Rýchlo som sa vzchopila, keďže mojou úlohou bolo zistiť aj to, aké sumy zákazníci prostitútkam ponúkajú. Nervózne som sa preto opýtala: „English?“ S netrpezlivým výrazom v tvári odpovedal: „Blowjob? Blowjob, wieviel für blowjob?“

Podľa konverzácie, ktorá medzi nami prebehla, som predpokladala, že po anglicky nevie. Ja so svojou lámanou nemčinou som v tejto situácii tiež nedokázala o otázkach ďalej premýšľať. „No blowjobs, go“, bola moja "sofistikovaná" odpoveď, keďže mi v tejto situácii začalo byť nepríjemne a nechcela som sa v nej už ďalej nachádzať. 

Našťastie a na moju obrovskú úľavu okamžite odišiel a ako som spozorovala, naložil inú ženu o pár metrov ďalej po pársekundovom dohadovaní. Po jeho odchode som vytiahla telefón a chcela som si zapísať svoje pocity, aby som ich neskôr nezabudla. 

Obrovský adrenalín, poníženie, hanba, trochu strachu a viera, že tu nestretnem nikoho známeho aj napriek tomu, že môj dôvod "šľapania" nebol kvôli ponúkaniu sexuálnych služieb. Toto všetko mi prebiehalo hlavou, keď som si uvedomila, že sa pri mne zastavuje ďalšie auto.

Stála som na Slovnafte (fotoreportáž)
Stála som na Slovnafte (fotoreportáž) Zdroj: Karin Filkászová/REFRESHER

Sex s dvoma a bez ochrany

Zo staršieho modelu Škoda Felícia na mňa teraz rozprávali dvaja muži. Mohli mať okolo 30 rokov a boli v pracovnom oblečení. Stiahli okienko a išli rovno k veci: „Sex?“ Po predošlej skúsenosti som nevedela odhadnúť, či vedia po slovensky, lebo s obširnejšou konverzáciou sa príliš nenamáhali. 

„Rozprávate po slovensky?“ , spýtala som sa. Zasmiali sa: „samozrejme,“ a pokračovali so svojimi návrhmi. „Nasadni si, chceme sex a bez gumy, koľko by to stálo?  V tom momente som rozmýšľala nad rôznymi scenármi a teda cena to zrovna nebola. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 67326 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako dopadlo stretnutie s dvoma chlapmi a prečo sa vrátili naspäť
  • Akí chlapi najčastejšie zastavovali na krajnici, koľko ich bolo a aké mali požiadavky
  • Aké ženy som na ulici stretla a o čom sme sa rozprávali
  • Prečo sa mi niektoré ženy vyhýbali
  • Prečo sa 57-ročná žena Anka vrátila na ulicu a prečo sa po brutálnom znásilnení nebojí stať na ceste
  • Ako rieši Katka situáciu, keď musí pracovať a potrebuje svoju dávku
  • Aké cenníky majú rozličné ženy na ulici a podľa čoho si ceny nastavujú
  • Prečo sú na ulici ženy samé za seba a nerozprávajú sa medzi sebou
  • Aká hierarchia panuje na ulici a prečo bola na mňa jedna zo žien agresívna
Domov
Zdieľať
Diskusia