Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolurpáci s Tatra banka
4. júla 2019, 12:41
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

Slováci už cez Apple Pay minuli viac ako milión eur. Službu si aktivovalo 26-tisíc klientov, hlási Tatra banka

TECH
Uložiť Uložené

Od minulého týždňa môžu Slováci konečne využívať službu Apple Pay, ktorá sa na základe údajov Tatra banky teší veľkému úspechu.

Služba Apple Pay je konečne dostupná aj na Slovensku. Obyvatelia našej krajiny tak môžu pohodlne zaplatiť smartfónom či hodinkami, stačí si doň pridať svoju bankomatovú kartu a následne priložiť ku platobnému terminálu. Podľa očakávaní sa zatiaľ novinka teší veľkému úspechu, keďže majitelia iPhoneov sú podobným technologickým vymoženostiam veľmi otvorení. 

Do prvej vlny spusenia Apple Pay v našej krajine sa zapojila aj Tatra banka, ktorá ku dnešnému dňu hlási viac ako 26-tisíc klientov využívajúcich túto modernú službu. Prvý nadšenec sa zaregistroval už o 4:30 ráno a do hodiny od oficiálneho spustenia si službu aktivovalo 5-tisíc majiteľov účtu v Tatra banke.  

Je verejne známe, že platba cez Apple Pay je v súčasnosti tou najbezpečnejšou bezkontaktnou možnosťou, čo si uvedomuje aj široká verejnosť. Svedčí o tom aj skutočnosť, že priemerný vek používateľov je v rámci klientov Tatra banky 32 rokov. Zatiaľ novinku vyskúšali hlavne muži, konkrétne až 76 %. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Pay. Ako reagovali predavačky, keď sme platili hodinkami a budú Slováci vôbec službu využívať? Vyskúšali sme Apple Pay. Ako reagovali predavačky, keď sme platili hodinkami a budú Slováci vôbec službu využívať? 27. júna 2019, 9:41

Platí, že telefónom alebo hodinkami Apple Watch môžeš zaplatiť na každom jednom mieste, kde majú terminál, pričom súčasnosti je takých miest na Slovensku viac ako 40-tisíc. Podľa údajov z Tatra banky sa dozvedáme, že z obchodníkov na prvých miestach v objeme transakcií figurujú reťazce potravnín Tesco a Billa, ale taktiež čerpacie stanice Slovnaft, OMV aj Shell. Vedie aj drogéria DM. 


Dôkazom, že Slováci sú pripravení na podobné vymoženosti je tiež fakt, že za necelý týždeň od spusenia klienti tejto banky minuli dohromady prostredníctvom Apple Pay už viac ako milión eur

V prípade, že ešte nevieš, ako vlastne Apple Pay funguje a ako si pridať kartu do stvojho smartfónu, keď máš Tatra banku, všetko ti vysvetlíme v nasledujúcom videu

Domov
Zdieľať
Diskusia