Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2019, 13:20
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zmena pohlavia je podľa Vatikánu neprípustná

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Dokument s názvom Male And Female He Created Them vyjadruje postoj Vatikánu k mnohým otázkam sexuálnej náuky.

Jún býva označovaný ako takzvaný „pride month“, v priebehu ktorého sa LGBT komunity po celom svete snažia vo väčšej miere šíriť svoj pohľad na inakosť. V rovnakom období sa chcel k tejto téme rozdeľujúcej ľudí vyjadriť aj samotný Vatikán. 

Postoj katolíckej cirkvi je jasný. Ľudia sa podľa ich názoru rodia ako muž a žena, a teda nepodporujú možnosť, že by si jednotlivci mohli vybrať alebo zmeniť svoje pohlavie.

Ako píše CBN, dokument s názvom Male And Female He Created Them má pomôcť katolíckym rodičom, učiteľom, študentom a duchovenstvu objasniť aktuálnu „krízu vzdelávania“ na poli sexuálnej edukácie. Transgenderizmus je podľa daného dokumentu zásahom do prírody.

Odporúčané
Transrodová Slovenka: Nikomu nechcem ničiť hodnoty, chcem len prežiť svoj život tak, ako to cítim (Rozhovor) Transrodová Slovenka: Nikomu nechcem ničiť hodnoty, chcem len prežiť svoj život tak, ako to cítim (Rozhovor) 19. marca 2019, 17:24

Dokument bol samozrejme katolíkmi podporujúcimi LGBT komunitu odsúdený ako bigotný a urážlivý voči homosexuálom či transrodovým osobám. Advokáti z New Ways Ministry tvrdia, že publikácia dokumentu sa zaslúži iba o to, že jednotlivci z LGBT komunity budú naďalej spochybňovať svoju sexuálnu orientáciu či pohlavie, čím sa zvyšujú šance na sebapoškodzovanie.

Podľa otca Jamesa Martin, ktorý napísal knihu o zlepšení vzťahov medzi LGBT komunitou a katolíckou cirkvou s názvom Building A Bridge, však v dokumente absentujú akékoľvek reálne skúsenosti LGBT ľudí.

Odporúčané
Evanjelický teológ o LGBTI: Podporujem registrované partnerstvá homosexuálov (Rozhovor) Evanjelický teológ o LGBTI: Podporujem registrované partnerstvá homosexuálov (Rozhovor) 21. marca 2019, 18:11
Domov
Zdieľať
Diskusia