Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2019, 22:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

George R. R. Martin potvrdil, že záver jeho kníh sa bude od Game of Thrones líšiť

George R. R. Martin potvrdil, že záver jeho kníh sa bude od Game of Thrones líšiť
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Fanúšikom kníh nezostáva nič iné, než počkať na to, kedy autor dokončí svoju prácu.

Diváci, ktorí vyjadrili svoju nespokojnosť nad záverom Game of Thrones, vkladajú veľké nádeje do knižnej predlohy, ktorá nie je stále dopísaná. Jej autor sa na svojom blogu nedávno opäť vyjadril k tomu, či bude knižný záver identický s tým seriálovým.

Ako to všetko skončí? Rovnako ako seriál? Odlišne? Nuž... áno. A nie. A áno. A nie. A áno. A nie. A áno,“ snažil sa nás George zmiasť svojou odpoveďou. Z nej si ale môžeme v skratke vyvodiť, že niektoré udalosti zo seriálového Game of Thrones sa budú v knihách opakovať, no ďalšie budú podstatne odlišné.

George R. R. Martin potvrdil, že záver knižného Game of Thrones bude odlišný. Niektoré veci sa ale nezmenia
George R. R. Martin potvrdil, že záver knižného Game of Thrones bude odlišný. Niektoré veci sa ale nezmenia Zdroj: wikimedia

Čitatelia predlohy samozrejme vedia, že mnohé z postáv sa do seriálovej verzie nikdy nedostali, pričom viacerí hlavní hrdinovia v knihe naďalej žijú. Spomeňme si napríklad Stannisa, ktorý prehlásil, že pokiaľ by v boji proti Boltonovcom padol, majú na trón dosadiť jeho dcéru. Sme teda skutočne zvedaví, či sa v knižnej verzii dostane do bodu šialenstva, kedy nechá Shireen tak ako v seriáli upáliť.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

George potvrdil, že sa dozvieme, ako sa vyvinie príbeh Jeyne Poole, Lady Stoneheart, Penny a jej prasaťa, Skahaza Shavepate, Arianny Martell, Sera Gerolda Daynea známeho ako Darkstar, Victariona Greyjoy (brat Eurona Greyjoya), Sera Garlana Tyrella či Aegona VI.

Domov
Zdieľať
Diskusia