Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2019, 9:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Video zachytáva hrozivé momenty počas núdzového pristátia priamo v lietadle: Zahynulo 41 zo 78 ľudí na palube

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO RUSKO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Smutná správa z Moskvy. Stroj Suchoj Superjet 100 sa musel krátko po vzlete vrátiť a núdzovo pristáť, žiaľ väčšina ľudí na palube nešťastie neprežila.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie sa od včerajšieho večera zaoberá tragickou udalosťou. Pri nehode lietadla spoločnosti Aeroflot na letisku v Moskve zahynulo 41 ľudí z celkových 78, ktorí sa na palube nachádzali. Stroj Suchoj Superjet 100 bol krátko po vzlete nútený vrátiť sa na letisko po tom, čo vyslal núdzový signál.

V lietadle podľa spravodajskej agentúry Interfax zlyhala automatika po tom, čo ho zasiahol blesk. Denník N informuje, že túto informáciu potvrdil aj jeden z pilotov.

Zároveň sa dozvedáme, že stroj núdzovo pristával s plnými nádržami paliva, ktoré nemohol vypúšťať kvôli tomu, že piloti stratili kontakt s dispečermi. Vypúšťanie paliva nad Moskvou bez spojenia s riadiacou vežou mohlo byť nebezpečné. 

Denník N ešte v rámci krátkej správy píše, že lietadlo dosadlo na pristávaciu dráhu tvrdo, dvakrát narazilo a následne začalo horieť. Ako je možné vidieť aj na fotografii nižšie, zhorela celá jeho zadná časť.

Ruské lietadlo muselo núdzovo pristáť,  zahynulo 41 zo 78 ľudí. Príčinou je pravdepodobne zásah blesku
Ruské lietadlo muselo núdzovo pristáť, zahynulo 41 zo 78 ľudí. Príčinou je pravdepodobne zásah blesku Zdroj: TASR/AP

Internetom sa už šíri aj hrozivé video priamo z lietadla. V približne 20 sekundách máme možnosť vidieť jeden horiaci motor v momente, keď je už lietadlo na zemi, resp. sa k nej blíži. Zároveň je počuť hlasné kričanie pasažierov. Roztrasené zábery neodporúčame pozerať nikomu so slabším žalúdkom.

Domov
Zdieľať
Diskusia