Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2019, 8:53
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

31-ročný Američan je dnes šťastným majiteľom psíka, ktorého naučil základné povely ako sadni, ľahni alebo štekaj.

Ešte v marci zdieľala zamestnankyňa záchranného centra pre zvieratá na Floride príspevok, v ktorom hľadala domov pre 12-týždňové šteniatko. Čierny psík mixovanej rasy je však nepočujúci a v tom čase si záujemcovia radšej vybrali jeho bratov a sestry, keďže sa tohto jeho hendikepu báli.

V skutočnosti sa nevie, či sa už takto narodil alebo mu problémy so sluchom spôsobili opakované záchvaty a infekcia, ktorou si taktiež prešiel. Na prvý  pohľad smutný príbeh má dnes viac než šťastný záver. Portál goodmorningamerica.com informuje, že malého Emersona sa na základe príspevku na Facebooku ujal 31-ročný obyvateľ Floridy menom Nick Abbott, ktorý je nepočujúci od svojho narodenia

Nickova mama prezradila, že títo dvaja boli súdení jeden pre druhého a zároveň sa dozvedáme, že sa Emerson vďaka svojmu majiteľovi pomaly učí aj povely, ktoré častokrát ledva zvládne stopercentne zvládne zdravý psík. Rozumie posunkovej reči a zvládne si sadnúť, ľahnúť alebo prísť. A keď sa Nick chytí za ucho, Emerson zašteká. Aj takto môže vyzerať šťastie. 

Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč
Zdroj: Richelle a Nick Abbott

Nepočujúci muž si adoptoval nepočujúceho psíka a naučil ho posunkovú reč
Zdroj: Richelle a Nick Abbott
Domov
Zdieľať
Diskusia