Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2019, 18:30
Čas čítania 7:19
Jakub Paulík

Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor)

Matejovej skupine sa mal zjaviť duch ženy. Satanisti však vraj do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor)
Zdroj: Archív – Matej Cich / SGH
REFRESHER DARKTURIZMUS PARANORMÁLNE JAVY
Uložiť Uložené

V sídle pavlínskych mníchov na Slovensku sa mali v minulosti udiať mnohé znásilnenia a vraždy.

Zubu času neodolá žiaden človek či pozemská stavba. Podobne je na tom aj historický kláštor Mariánska Čeľaď. V niekdajšom sídle pavlínskych mníchov by si kedysi mohol nájsť priestrannú záhradu, školu, nemocnicu či dokonca vlastné kúpele. Zo všetkého menovaného ale na mieste aktuálne zostali len štyri krídla jednotlivých budov a presbytérium kostola.

Naše dve dievčatá z tímu v ten večer spozorovali ženskú hlavu s dlhými čiernymi vlasmi, ktorá sa na nich spoza rohu vystrčila, no a vtedy na mieste skoro skolabovali. 

Mariánska Čeľaď ale nie je takým opusteným miestom, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Podľa slovenských lovcov duchov, s ktorými sme už v minulosti robili rozhovor, sa v priestoroch zrúcaniny kláštora nachádza čosi zlé. 

Na dané miesto si totiž údajne satanisti chodievajú robiť seansy a týmto konaním privolali neprirodzené a neľudské stvorenie. O zážitkoch z Mariánskej Čeľade a rozdieloch medzi duchom človeka, démonom a poltergeistom sme sa rozprávali s členom SGH Matejom Cichom.

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo slovenských lovcov duchov na Mariánskej Čeľadi najviac lákalo 
  • Či dané miesto skutočne navštevujú satanisti
  • Aké paranormálne udalosti počas návštevy zrúcaniny kláštora zažili
  • Aké bytosti sa v Mariánskej Čeľadi vlastne nachádzajú
  • Aký je rozdiel medzi duchom človeka, démona a poltergeista
  • Či návštevníkom Mariánskej Čeľade hrozí nebezpečie
  • Prečo neodporúčajú zo zábavy vyvolávať duchov
  • O historickej povesti o mníchoch znásilňujúcich miestne ženy
Matejovej skupine sa zjavil duch ženy. Satanisti však do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor)
Matejovej skupine sa zjavil duch ženy. Satanisti však do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) Zdroj: Archív – Matej Cich / SGH

Kedy ste sa prvýkrát vybrali k Mariánskej Čeľadi a čo vás na tomto mieste najviac lákalo?

Myslím, že to bolo v roku 2015. Najviac ma zaujímala samotná história Mariánskej Čeľade. Vraj malo ísť o miesto, kde mnísi znásilňovali a vraždili ženy z okolia. Tak sa to teda aspoň traduje.

Je pravda, že dané miesto s obľubou navštevujú aj satanisti?

Áno, je to pravda. Priamo na mieste sme našli náznaky určitých satanistických obradov, a teda množstvo porozhadzovaných sviečok či nakreslených ornamentov na stenách. Niektorí ľudia mi navyše vraveli, že ich tam aj osobne zažili.

Cez diktafón sme mohli počuť celú odpoveď neznámej ženy, ktorá nám povedala „Vráť sa sem“. To vzhľadom na predošlú skúsenosť aj sedelo, dievčatám sa totiž zjavila žena.

Vrátili ste sa niekedy naspäť?

Hej, ja som tam bol aj začiatkom tohto roka a zažil som tam úplne niečo iné, než predtým. Prvýkrát to bola ale rozhodne najintenzívnejšia návšteva. My sme boli viac-menej prví, kto začal Mariánsku Čeľaď takto verejne riešiť.

Aké paranormálne udalosti ste počas návštevy Mariánskej Čeľade zažili? Keď porovnáme prvú a poslednú návštevu.

Musím povedať, že tentokrát to bolo už slabšie. Myslím, že tým, ako sa táto oblasť stala populárnou a ľudia ju začali navštevovať, tá sila na mieste akoby slabla. Naposledy sme navštívili aj miestny cintorín patriaci k Mariánskej Čeľadi. Ten sa nachádza zhruba dvesto až tristo metrov od kláštora.

Odporúčané
Mrazivá história kaštieľa Corpswood Manor: odohrávali sa tu satanistické orgie aj vraždy. Zlo je tu vraj prítomné dodnes Mrazivá história kaštieľa Corpswood Manor: odohrávali sa tu satanistické orgie aj vraždy. Zlo je tu vraj prítomné dodnes 4. apríla 2024, 9:30

Prvýkrát to bolo ale niečo neopísateľné. Naše dve dievčatá z tímu v ten večer spozorovali ženskú hlavu s dlhými čiernymi vlasmi, ktorá sa na nich spoza rohu vystrčila, no a vtedy na mieste skoro skolabovali. Neskôr som ich vyzval, aby mi nakreslili, čo vlastne videli. Samozrejme bez toho, aby boli pri sebe. A obidva obrázky sa zhodovali.

Matejovej skupine sa zjavil duch ženy. Satanisti však do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor)
Matejovej skupine sa zjavil duch ženy. Satanisti však do kláštora pritiahli aj démonickú bytosť (Rozhovor) Zdroj: Archív – Matej Cich / SGH


To bola ich prvá skúsenosť s podobnou bytosťou?

Pre nich to bolo prvýkrát. Následne pri prechádzaní miestom sa nám ďalej predstavila aj osoba menom Félix. V rámci zariadenia, ktoré používame, takzvaného spirit boxu, sa nám často začalo opakovať slovo smrť. Toto zariadenie je určené na to, aby snímalo frekvencie vo vysokých rýchlostiach. Neskôr sme aj po tomto mene pátrali a zistili sme, že v roku 1500 mal na danom mieste žiť mních s rovnakým menom, ale či je to pravda už s istotou nevieme.

V Mariánskej Čeľadi sme zaznamenali aj najlepšiu audio nahrávku. Cez diktafón sme mohli počuť celú odpoveď neznámej ženy, ktorá nám povedala „Vráť sa sem“. To vzhľadom na predošlú skúsenosť aj sedelo, dievčatám sa totiž zjavila žena.

Bol na danom mieste ešte niekto, kto sa vám predstavil?

Iné meno si nespomínam. Teraz to už nie je také silné, ale keď sme tam prišli prvýkrát, mali sme akýsi divný pocit  z toho, že tam je aj niečo nedobré. Niečo, čo predtým nebolo v ľudskej forme. Ako keby tí satanisti niečo privolali.

Tie duše totiž nevedia, čo sa im udialo. Tým, že sa s nami spoja, im to môže pomôcť a odídu, alebo sa aspoň dostaneme k tomu, kto by to asi tak mohol byť.

V predošlom rozhovore ste nám spomínali, že duchovia môžu byť ľuďmi, démonmi alebo poltergeistami. Čo konkrétne sa podľa vás nachádza v Mariánskej Čeľadi?

Félix a nemenovaná žena by mali byť pravdepodobne bývalí ľudia. Hovorí sa dokonca aj istá legenda o žene, ktorá sa mala vydávať a miesto toho bola v tuneloch pod Mariánskou Čeľaďou väznená, znásilňovaná a nakoniec aj zavraždená. Je teda dosť možné, že to bola práve ona. O tomto konkrétnom príbehu ešte len budeme točiť dokument.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 65142 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • O tretej démonickej bytosti prítomnej v Mariánskej Čeľadi
  • Akým spôsobom môže takáto bytosť človeku ubližovať
  • Vysvetlenie rozdielu medzi duchom človeka, démona a poltergeista
  • Z akého dôvodu Matej neodporúča vyvolávať duchov
  • O prípade, kedy Matejovu skupinu pozorovali duchovia z psychiatrickej liečebne
  • Čomu by si sa mal pri návšteve Mariánskej Čeľade vyvarovať
Domov
Zdieľať
Diskusia