Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2019, 17:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prečo teraz musíš tak dlho čakať na Taxify/Bolt? Vodiči akoby sa vyparili, doba príjazdu často presahuje 10 minút

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Legislatívna situácia Taxify/Bolt na Slovensku sa skomplikovala od 1. apríla.

Minulý rok ukončila svoje pôsobenie na Slovensku služba Uber. Jej zákazníci mali pocit, že súdnym rozhodnutím o zastavení činnosti Uberu bude musieť služby ukončiť aj Taxify, ale opak bol pravdou.

Taxify sa stalo najrozšírenejšou taxi aplikáciou v našej krajine, nedávno zmenilo svoj názov na Bolt a všetko vyzeralo ideálne až do chvíle, kým 1. apríla nevošli do platnosti nové pravidlá pre prevádzkovanie taxislužieb.

Odporúčané
Uber sa vráti na Slovensko. Taxikári budú oslobodení od nadbytočnej administratívy Uber sa vráti na Slovensko. Taxikári budú oslobodení od nadbytočnej administratívy 6. decembra 2018, 16:31

Štát urobil kompromis, nezakázal Taxify ani Uber, ale upustil od niekoľkých podmienok pre bežných taxikárov, a tak teraz od všetkých vodičov vyžaduje koncesiu, a teda vodičák, psychotesty či preukaz zdravotnej spôsobilosti. Autá musia byť zároveň korektne označené.

Spôsobilo to veľký problém pre vodičov Taxify/Boltu, ktorých od 1. apríla výrazne ubudlo. Štát začal dodržiavanie zákona prísnejšie kontrolovať, a tak samotná spoločnosť blokuje vodičov, ktorí nemajú všetky zákonné povinnosti splnené.

Prečo teraz musíš tak dlho čakať na Taxify/Bolt? Vodiči akoby sa vyparili, doba príchodu občas presahuje 10 minút
Prečo teraz musíš tak dlho čakať na Taxify/Bolt? Vodiči akoby sa vyparili, doba príchodu občas presahuje 10 minút Zdroj: REFRESHER

V praxi to znamená, že keď si dnes otvoríš Bolt, často budeš na auto čakať viac ako 10 minút, alebo sa žiadneho odvozu vôbec nedočkáš. Rovnaké to bolo, keď sme Bolt testovali v redakcii. Aplikácia nám ponúkala len možnosť vyhľadávať autá znovu, pričom nové sa neobjavovali a ak sa jedno uvoľnilo, bolo na druhej strane Bratislavy a algoritmus ceny posúval vyššie kvôli obmedzenej ponuke a vysokému dopytu.

Nemusíš sa preto báť, aplikácia sa ti nijak nepokazila. My sme oslovili priamo spoločnosť Bolt, či by sa nám k súčasnému stavu mohli jej zástupcovia vyjadriť. Nanešťastie, konkrétne čísla nám nemohli poskytnúť, a tak nevieme, o koľko percent počet vodičov klesol, ale z vyjadrenia môžeme vyčítať, že sa vodiči snažia získavať potrebné koncesie a je len otázkou času, kedy sa počet áut opäť zvýši.

Odporúčané
Vodička Taxify Nicole: Niektorí šoféri jazdia, aby dávali ženám návrhy, raz som zákazníčku vysadila uprostred jazdy (Rozhovor) Vodička Taxify Nicole: Niektorí šoféri jazdia, aby dávali ženám návrhy, raz som zákazníčku vysadila uprostred jazdy (Rozhovor) 7. apríla 2019, 14:22
Vyjadrenie spoločnosti Taxify/Bolt

„Priebežne kontrolujeme pomocou jednotného informačného systému v cestnej doprave účty partnerských vodičov. Pokiaľ v informačnom systéme zistíme, že im chýba niektorý z povinných dokumentov, pristúpime k ich dočasnému zablokovaniu. Aplikáciu môžu naďalej využívať až v okamihu, kedy doplnia všetky náležitosti.

Aj naďalej chceme vo všetkých mestách, v ktorých na Slovensku pôsobíme poskytovať rýchlu, bezpečnú a cenovo dostupnú prepravu pre stovky tisíc spokojných zákazníkov.

Vydávanie licencií zaberie nejaký čas, a tak sa, žiaľ, stalo, že je v uliciach menší počet partnerských vodičov, než aký by sme si ideálne predstavovali. Situácia sa však každým dňom zlepšuje, a tak cestujúci Bolt určite už onedlho zoženú odvoz v takej rýchlosti, na akú boli doposiaľ zvyknutí.“
Domov
Zdieľať
Diskusia