Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2019, 12:36
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zakašli a zomrieš. V horore od Netflixu sa lietajúce monštrá pri zabíjaní ľudí riadia sluchom

Zakašli a zomrieš. V horore od Netflixu sa lietajúce monštrá pri zabíjaní ľudí riadia sluchom
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY THE SILENCE
Uložiť Uložené

Herecké obsadenie znie lákavo, podobný námet sme tu už ale mali.

V divácky úspešnom horore Bird Box od Netflixu sa ľudia museli kvôli prežitiu zbaviť svojho zraku. Pohľad na monštrá ťa totiž mohol ľahko pripraviť o život. V prípade A Quiet Place sa preživší jedinci zase vystríhali akýmkoľvek hlasným zvukom, ktoré priťahovali vraždiacich démonov.

Trailer k novinke The Silence jednoznačne vychádza z podobného námetu. Isté krvilačné lietajúce stvorenia pripomínajúce obrovských netopierov začnú útočiť na ľudí, pričom ich jediná obrana zdá sa spočíva v absolútnej tichosti.

V ústrednom dianí budeme sledovať 16-ročnú Ally Andrews, ktorú stvárnila sympatická herečka Kiernan Shipka, známa z novodobej seriálovej adaptácie o čarodejnici Sabrine. Jej postava ešte v 13 rokoch stratila sluch, a preto bude vedieť so svojou rodinou komunikovať prostredníctvom znakovej reči. 

Okrem neznámych monštier bude rodinu Andrewsovcov ohrozovať nebezpečný kult, ktorý sa začne zaujímať o osobu hlavnej hrdinky. Obsahovo zrejme The Silence neponúkne nič, čo sme doposiaľ v hororovom žánri nevideli, a preto nezostáva nič iné než dúfať, že sa scenáristické duo Shane a Carey Van Dyke pochlapí.

Ich predošlá tvorba ale nedáva príliš dôvery. Za príklad si spomeňme filmovú „lahôdku“ Titanic 2 (2010) od Shane Van Dyke, ktorá sa v súčasnej dobe na portáli ČSFD.cz pýši pozíciou 7. najhoršieho filmu s hodnotením 9 %. 

Záchrancom filmu The Silence pravdepodobne nebude ani režisér John R. Leonetti, ktorý v roku 2014 zrežíroval pomerne chabý prvý diel Annabelle. Film budeš môcť prostredníctvom Netflixu sledovať už 10. apríla (duben) 2019. Nás už len teda zaujíma, z akého dôvodu Netflix dáva prácu takýmto ľuďom, obzvlášť, keď má v rukách potenciálny hit.

Máme tu ďalší A Quiet Place? V horore od Netflixu sa lietajúce monštrá pri zabíjaní ľudí riadia sluchom
Máme tu ďalší A Quiet Place? V horore od Netflixu sa lietajúce monštrá pri zabíjaní ľudí riadia sluchom Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia