Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. marca 2019, 16:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Po Nitre včera pobehovala zebra, po Leviciach dnes slony. Na Slovensku nám vzniklo improvizované safari

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zvieratá z cirkusu narobili v týchto dvoch mestách komplikácie.

Zo Slovenska sa v posledných dvoch dňoch stalo menšie safari. Aj keď v našej geografickej šírke zebry vo voľnej prírode nežijú, včera zostali obyvatelia nitrianskeho sídliska Klokočina prekvapení, keď sa po uliciach premávalo práve toto zviera. Internet zaplavili fotografie aj videá zebry, ktorá v jednej chvíli čakala na prechode pre chodcov, pobehovala medzi zaparkovanými autami na sídlisku, alebo bežala priamo po hlavnej ceste.

Odporúčané
Slovenské mesto zakázalo cirkusy so zvieratami, bojuje proti drezúre aj zlému zaobchádzaniu Slovenské mesto zakázalo cirkusy so zvieratami, bojuje proti drezúre aj zlému zaobchádzaniu 12. marca 2019, 1:32

Aj naši policajti zdieľali video bežiacej zebry, vďaka čomu prípad rýchlo objasnili. Zebra ušla z cirkusu Metropol, ktorý v Nitre vystupoval, a našťastie sa zvieraťu ani nikomu inému nič nestalo. Zviera síce poškodilo Škodu Fabia, ale jej majiteľka sa s majiteľmi cirkusu dohodla na finančnom odškodení.

Jedno safari však Slovensku nestačilo. Ako píše Zomri, dnes sa situácia zopakovala v Leviciach, kde sa po uliciach nepremávala zebra, ale hneď niekoľko slonov. Na hlavnej ceste spôsobili menší chaos, keď vošli aj na vozovku a autá kvôli nim museli spomaľovať, aby náhodou neprišlo k dopravnej nehode.

Zatiaľ nie je jasné, odkiaľ slony pochádzali, ale v meste zhodou okolností v týchto dňoch vystupuje cirkus Aleš, takže ak v Leviciach v poslednom období nezačali žiť slony vo voľnej prírode, s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzali práve odtiaľ.

Nanešťastie, dostala sa k nám aj informácia o tom, že zebra údajne skončila po odchytení vo veľmi zlom stave. Vraj mala byť zbičovaná a niektorí ľudia na sociálnych sieťach dokonca hovoria o jej smrti, čo sa momentálne snažíme overiť. Zebra by však mala byť naspäť v cirkuse, a tak správy o jej smrti vyzerajú nepravdepodobne.

Zebra bežiaca po Nitre

 Zebra čakajúca pred zebrou

Slony v Leviciach

Domov
Zdieľať
Diskusia