Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Piatok 20. 9. 2019 meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Gastro - Prevádzky
3
Denisa Bodková
21. marec 2019, 15:18

Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)

Skúseného šéfkuchára sme prišli navštíviť na Street Food Park pred Starú tržnicu, kde si môžeš dať bao aj ty.

Denisa Bodková
21. marec 2019, 15:18
Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)
Zdroj: Welin/REFRESHER
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
3
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Bratislavský streetfood sa rozrastá, tentokrát o niečo naozaj špeciálne, čo tu ešte nebolo. O to viac sme boli zvedaví, keď sme zistili, že gastro koncept Bao Brothers otvára Michal Konrád, ktorý 9 rokov šéfoval kuchyni Fou Zoo, jednej z najlepších reštaurácií na Slovensku. Skúseného šéfkuchára sme prišli navštíviť na marcový Street Food Park pred Starú tržnicu, kde si môžeš na bao pochutnať aj ty.

 

V článku sa dozvieš:

  • Prečo sa Michal pustil do streetfood projektu Bao Brothers
  • Ako zhodnotil posledných 9 rokov strávených vo Fou Zoo
  • Čo musí spĺňať reštaurácia, ktorá je označená za najlepšiu
  • Odkiaľ pochádza bao
  • Aké chuťové kombinácie má Bao Brothers v ponuke
  • Čo by Michal vytkol slovenskej gastronómii

 

bao

 

Prečo sa rozhodne šéfkuchár jednej z najlepších reštaurácií na Slovensku presedlať na streetfood?

Myslím si, že v živote každého človeka príde čas, kedy potrebuje zmenu, chce zažiť niečo nové, začať od začiatku budovať niečo nové a niečo svoje. Mal som potrebu ísť ďalej. Samozrejme, že tá potreba vznikala postupne, aj na základe určitých skutočností a momentov, ktoré mi život priniesol. Odísť z Fou Zoo nebolo ľahké rozhodnutie, ale vo vnútri som cítil, že je to správne a neľutujem to.

 

V zahraničí som pôsobil takmer 6 rokov. Keď som dostal ponuku šéfkuchára do Fou Zoo, cítil som, že je správny čas vrátiť sa domov.

 

Vravíš, že odísť z Fou Zoo nebolo ľahké. Ako by si zhodnotil posledných 9 rokov?

Posledných 9 rokov by som zhodnotil ako moje najproduktívnejšie obdobie doposiaľ. Vo Fou Zoo od samého začiatku panoval neustály kreatívny duch, takmer každý deň sme tvorili, skúšali nové veci, vzdelávali sa, veľa sme cestovali, či už boli pracovné stáže, hosťovanie alebo gastro výlety v rámci celého sveta. Veľmi veľa som precestoval, spoznal, okúsil a naučil sa. Mal som možnosť spoznať veľa skvelých ľudí, od ktorých som sa mnohému naučil. Vyrástol som tam.

 

bao

 

Pôsobil si v rôznych reštauráciách po svete. Prečo si sa rozhodol zakotviť doma na Slovensku?

V zahraničí som pôsobil takmer 6 rokov a keď som dostal ponuku šéfkuchára do Fou Zoo, cítil som, že je správny čas vrátiť sa domov. Bolo to správne rozhodnutie. 

 

Pre mňa by dobrá reštaurácia mala byť o komplexnom zážitku a pocitoch.

 

Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)

 

Čo všetko musí spĺňať reštaurácia, aby získala ocenenie tej najlepšej.

Slovo najlepšia sa mi nepáči. Kto určuje, či je niekto alebo niektorá reštaurácia najlepšia? To, že Fou Zoo bola viacnásobne ocenená ako najlepšia ešte neznamená, že ňou aj je. Podľa môjho názoru môže byť reštaurácia výnimočná alebo originálna tým, ako vyzerá, čo a ako sa v nej podáva alebo aká je obsluha. 

 

Pre mňa by dobrá reštaurácia mala byť o komplexnom zážitku a pocitoch. Od prvej chvíle, až kým sa za mnou nezavrú dvere. Či je to prvý a posledný pozdrav, pocit z priestoru, vôňa, atmosféra, obsluha a v neposlednom rade jedlo. Môžeme to nazvať komplexný zmyslový zážitok.  

 

Bao by som opísal ako niečo veľmi príjemné, teplé, šťavnaté, mäkké, chrumkavé, trochu slané, trochu sladké, kyslé aj pálivé.

 

bao

 

Čo je na práci šéfkuchára najnáročnejšie?

Každá práca si vyžaduje určitú dávku znalosti, zodpovednosti a energie. Myslím si, že pokiaľ sa človek nájde v tom, čo robí, tak je o to ľahšie, avšak kuchárčina je tvrdá práca, keď človek stojí denne 16 hodín na nohách v teple za grilom a z čela mu kvapká pot, samozrejme, nie do jedla. Na konci dňa je rád, že ide domov a dá si jedno chladené (smiech). Podotýkam, že odchádza s dobrým pocitom, že vydal zo seba maximum. 

 

Po odchode si sa rozhodol rozbehnúť streetfood projekt Bao Brothers. Ako tento nápad vznikol?Nápad robiť bao vznikal postupne. Na začiatku sme nemali jasnú predstavu o tom, čo konkrétne chceme robiť, vedeli sme len, že chceme niečo vytvoriť. Každý z nás troch mal nejakú predstavu, ktorú sme zliali dokopy a vzniklo z toho toto. 

 

Dokonca aj Slovanom je bao veľmi blízke, keďže sa jedná o naparované, kysnuté cesto.

 

Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)

 

Priblíž nám túto pochúťku. Odkiaľ bao pochádza a na aké chuťové prevedenia sa môžeme tešiť?

 

Exkluzívny obsah pre Refresher účty
Obsah dostupný len pre registrovaných čitateľov.
Pre dočítanie je potrebné sa prihlásiť. Prečo?
PRIHLÁSIŤ
Tagy: gastro
Ohodnoť článok
19
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov tento mesiac. Prihlás sa pre neobmedzený prístup. Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov za mesiac. PRIHLÁSIŤ / REGISTROVAŤ PRIHLÁSIŤ
Najčítanejšie