Prepnúť do nočného režimu
Prepnúť do denného režimu
Streda 16. 10. 2019 meniny má Vladimíra

hľadaj na refresheri

Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.
Odporúčame zapnúť browser notifikácie, ak budeš prihlásený na Refresher s týmto zariadením.
Gastro - Prevádzky
3
Denisa Bodková
21. marec 2019, 15:18

Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)

Skúseného šéfkuchára sme prišli navštíviť na Street Food Park pred Starú tržnicu, kde si môžeš dať bao aj ty.

Denisa Bodková
21. marec 2019, 15:18
Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)
Zdroj: Welin/REFRESHER
Musíš byť prihlásený/á , aby si mohol uložiť článok.
Nepodařilo se uložit změny. Zkus se nově přihlásit a zopakovat akci.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
3
Uložiť na neskôr.
Uložený článok nájdeš
v ponuke používateľa.

Bratislavský streetfood sa rozrastá, tentokrát o niečo naozaj špeciálne, čo tu ešte nebolo. O to viac sme boli zvedaví, keď sme zistili, že gastro koncept Bao Brothers otvára Michal Konrád, ktorý 9 rokov šéfoval kuchyni Fou Zoo, jednej z najlepších reštaurácií na Slovensku. Skúseného šéfkuchára sme prišli navštíviť na marcový Street Food Park pred Starú tržnicu, kde si môžeš na bao pochutnať aj ty.

 

V článku sa dozvieš:

  • Prečo sa Michal pustil do streetfood projektu Bao Brothers
  • Ako zhodnotil posledných 9 rokov strávených vo Fou Zoo
  • Čo musí spĺňať reštaurácia, ktorá je označená za najlepšiu
  • Odkiaľ pochádza bao
  • Aké chuťové kombinácie má Bao Brothers v ponuke
  • Čo by Michal vytkol slovenskej gastronómii

 

bao

 

Prečo sa rozhodne šéfkuchár jednej z najlepších reštaurácií na Slovensku presedlať na streetfood?

Myslím si, že v živote každého človeka príde čas, kedy potrebuje zmenu, chce zažiť niečo nové, začať od začiatku budovať niečo nové a niečo svoje. Mal som potrebu ísť ďalej. Samozrejme, že tá potreba vznikala postupne, aj na základe určitých skutočností a momentov, ktoré mi život priniesol. Odísť z Fou Zoo nebolo ľahké rozhodnutie, ale vo vnútri som cítil, že je to správne a neľutujem to.

 

V zahraničí som pôsobil takmer 6 rokov. Keď som dostal ponuku šéfkuchára do Fou Zoo, cítil som, že je správny čas vrátiť sa domov.

 

Vravíš, že odísť z Fou Zoo nebolo ľahké. Ako by si zhodnotil posledných 9 rokov?

Posledných 9 rokov by som zhodnotil ako moje najproduktívnejšie obdobie doposiaľ. Vo Fou Zoo od samého začiatku panoval neustály kreatívny duch, takmer každý deň sme tvorili, skúšali nové veci, vzdelávali sa, veľa sme cestovali, či už boli pracovné stáže, hosťovanie alebo gastro výlety v rámci celého sveta. Veľmi veľa som precestoval, spoznal, okúsil a naučil sa. Mal som možnosť spoznať veľa skvelých ľudí, od ktorých som sa mnohému naučil. Vyrástol som tam.

 

bao

 

Pôsobil si v rôznych reštauráciách po svete. Prečo si sa rozhodol zakotviť doma na Slovensku?

V zahraničí som pôsobil takmer 6 rokov a keď som dostal ponuku šéfkuchára do Fou Zoo, cítil som, že je správny čas vrátiť sa domov. Bolo to správne rozhodnutie. 

 

Pre mňa by dobrá reštaurácia mala byť o komplexnom zážitku a pocitoch.

 

Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)

 

Čo všetko musí spĺňať reštaurácia, aby získala ocenenie tej najlepšej.

Slovo najlepšia sa mi nepáči. Kto určuje, či je niekto alebo niektorá reštaurácia najlepšia? To, že Fou Zoo bola viacnásobne ocenená ako najlepšia ešte neznamená, že ňou aj je. Podľa môjho názoru môže byť reštaurácia výnimočná alebo originálna tým, ako vyzerá, čo a ako sa v nej podáva alebo aká je obsluha. 

 

Pre mňa by dobrá reštaurácia mala byť o komplexnom zážitku a pocitoch. Od prvej chvíle, až kým sa za mnou nezavrú dvere. Či je to prvý a posledný pozdrav, pocit z priestoru, vôňa, atmosféra, obsluha a v neposlednom rade jedlo. Môžeme to nazvať komplexný zmyslový zážitok.  

 

Bao by som opísal ako niečo veľmi príjemné, teplé, šťavnaté, mäkké, chrumkavé, trochu slané, trochu sladké, kyslé aj pálivé.

 

bao

 

Čo je na práci šéfkuchára najnáročnejšie?

Každá práca si vyžaduje určitú dávku znalosti, zodpovednosti a energie. Myslím si, že pokiaľ sa človek nájde v tom, čo robí, tak je o to ľahšie, avšak kuchárčina je tvrdá práca, keď človek stojí denne 16 hodín na nohách v teple za grilom a z čela mu kvapká pot, samozrejme, nie do jedla. Na konci dňa je rád, že ide domov a dá si jedno chladené (smiech). Podotýkam, že odchádza s dobrým pocitom, že vydal zo seba maximum. 

 

Po odchode si sa rozhodol rozbehnúť streetfood projekt Bao Brothers. Ako tento nápad vznikol?Nápad robiť bao vznikal postupne. Na začiatku sme nemali jasnú predstavu o tom, čo konkrétne chceme robiť, vedeli sme len, že chceme niečo vytvoriť. Každý z nás troch mal nejakú predstavu, ktorú sme zliali dokopy a vzniklo z toho toto. 

 

Dokonca aj Slovanom je bao veľmi blízke, keďže sa jedná o naparované, kysnuté cesto.

 

Na bao pochúťku čakajú zástupy ľudí. Michal sa vzdal miesta šéfkuchára vo Fou Zoo, aby mohol rozbehnúť streetfood (Rozhovor)

 

Priblíž nám túto pochúťku. Odkiaľ bao pochádza a na aké chuťové prevedenia sa môžeme tešiť?

 

Exkluzívny obsah pre Refresher účty
Obsah dostupný len pre registrovaných čitateľov.
Pre dočítanie je potrebné sa prihlásiť. Prečo?
PRIHLÁSIŤ
Tagy: gastro
Ohodnoť článok
19
Zdieľaj článok
Hodnotenie tohto článku je dostupné len s aktívnym predplatným REFRESHER+.
Predplatiť si
Zrušiť
Pri hodnotení článku nastala chyba. Skús sa nanovo prihlásiť a znova ohodnotiť článok.

V prípade že problémy pretrvávajú, kontaktuj prosím administrátora.
OK
Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov tento mesiac. Prihlás sa pre neobmedzený prístup. Ako neregistrovaný si prečítal už 1/40 článkov za mesiac. PRIHLÁSIŤ / REGISTROVAŤ PRIHLÁSIŤ
Najčítanejšie
Záleží nám na súkromí čitateľov. Práve aj z toho dôvodu ti poskytujeme detailné informácie o tom, ako využívame súbory cookies a iné technológie zabezpečujúce správne fungovanie a rozvoj stránky. Pre viac informácií si prečítaj naše Zásady ochrany osobných údajov , kde nájdeš ako používame súbory cookies, prípadne sa oboznám Podmienkami používania portálu platných od 24.5.2018. Spracovaniu cookies môžeš zabrániť, alebo zmeniť svoje preferencie v nastaveniach internetového prehliadača, prípadne pre detailnejšie nastavenie klikni na viac možností nižšie.
Upozornenie na právo nastavenia ochrany osobných údajov na Refresheri

Vzhľadom na existujúce a aj chystané zmeny v zákonoch ti dávame možnosť detailného nastavenia spracovania osobných údajov a preferencií spojených so spracovaním osobných údajov.

Prečítaj si možnosti, posuň zobrazenie nadol, nastav si svoje preferencie a klikni na tlačidlo súhlasím, keď budeš chcieť pokračovať do služieb Refresheru. Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie v tvojom prehliadači. Sú natoľko dôležité, že ich budeme musieť použiť pre zapamätanie si toho, že si toto okno potvrdil/a, v opačnom prípade by sme ti ho museli zobrazovať znova a znova.

Údaje, ktoré spracovávame, keď používaš Refresher
Zo strany Refresheru zbierame tieto osobné údaje:
  • Keď navštíviš Refresher, uchovávame si informácie o tom, ktoré články si prečítal, identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, alebo IP adresu v prípade prihlásenia do účtu, súbory cookie a poloha.
  • Pri prihlásení do účtu e-mailovú adresu
Prečo zbiera Refresher tieto údaje:
  • Na zlepšenie kvality našich web stránok a vývoj nových webových služieb
  • Na vykonávanie analýz a meraní, s cieľom pochopiť, ako sú naše web stránky využívané
  • Na to, aby sme nezobrazovali obsah, ktorý si už videl
  • Pre zobrazovanie prispôsobenejší obsah, ako sú napríklad relevantnejšie články
  • Pre schopnosť identifikovať ťa ako užívateľa pri prihlasovaní do svojho účtu
Zbierame údaje pre partnerov a reklamné siete:
  • identifikátory zariadenia a prehliadača, časť IP adresy, súbory cookie a poloha.
Prečo zbierame tieto údaje pre partnerov, tretie strany a reklamné siete:
  • Na to, aby mohli fungovať a zobrazovali relevantnejšie a užitočnejšie reklamy.
Zoznam reklamných sietí a nastavenia reklám

Nevyhnutné osobné údaje - cookies - pre zobrazovanie reklám zbierame pre nasledujúce spoločnosti:

Google (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)
Formulár kontakt v súvilosti s osobnými údajmi >

AdForm (AdForm Aps,Wildersgade 10B, 1. Sal., DK-1408, Copenhagen, Denmark, ID: 26434815)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

Seznam (Seznam.cz, a.s, Radlická 3294/10, 150 00, Praha 5, 26168685)
Kontaktné údaje pre najbližšiu pobočku >

 

Možnosť vypnúť si personalizovanie reklám a zbieranie osobných údajov pre jednotlivých partnerov:

Upraviť nastavenia typov reklám Google - personalizovanie od spoločnosti Google

Upraviť nastavenia typov reklám AdForm - personalizovanie od spoločnosti AdForm

 

Svoje nastavenia pre všetky ostatné reklamné siete, aj tie, ktoré na Refresheri nenájdeš, si vieš prezrieť na stránke youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices

Meranie návštevnosti

Google, Služba Google Analytics (Google Ireland, 3RD FLOOR ,GORDON HOUSE ,BARROW STREET, Dublin, ID: 368047)

Vlastníci webových stránok používajú na zlepšenie funkčnosti svojich stránok údaje zhromaždené službou Google Analytics. Zhromažďovanie údajov môžete deaktivovať tak, že si stiahnete a nainštalujete doplnok pre svoj prehliadač.

Stiahnuť doplnok pre prehliadač

Gemius (Gemius s.r.o. Na Výsluní 201/13 100 00 Praha 10 Česká republika)

Spoločnosť Gemius podobne ako služba Google Analytics vyhodnocuje a meria návštevnosť na niektorých webových stránkach. Na meranie využíva Cookies, ktoré si môžeš deaktivovať vo svojom prehliadači.

Hotjar (Hotjar Limited, company number C 65490, Level 2, St Julian’s Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julian’s STJ 1000, Malta)

Hotjar využívame na analýzu návštevnosti a správanie sa užívateľov. Vytvára nám mapu aktivity návštevníkov, na webových stránkach, ktoré vizualizuje a vyhodnocuje. Tieto informácie nie sú zbierané vždy, nikdy nie sú spárovateľné s aktivitami užívateľov a teda nie je možné identifikovať jednotlivcov, ale Hotjar ti môže nastaviť súbory Cookies.

Ovládacie prvky súvisiace s prehliadačom

Nastavenia súborov cookie

Súbory cookie sú životne dôležitou súčasťou technológie vo vašom prehliadači a slúžia na zlepšenie prostredia pri používaní internetu.

Ak napríklad na určitom webe nastavíte predvolený jazyk, súbory cookie pomôžu prehliadaču zapamätať si túto voľbu. Niektoré alebo všetky súbory cookie môžete tiež zablokovať, to však môže viesť k zastaveniu fungovania niektorých funkcií na internete.

Mnoho webov napríklad vyžaduje zapnuté súbory cookie vtedy, keď sa chcete prihlásiť. Informácie o tom, ako upraviť nastavenia súborov cookie, nájdete v zdrojoch pomocníka vášho prehliadača.

Zásady ochrany osobných údajov

Prečítaj si naše Zásady ochrany osobných údajov

Ďalšie informácie o tom, ako Refresher používa na zlepšenie služieb
  • Prihlasovanie - pre účely prihlasovania potrebujeme tvoju emailovú adresu.
  • Prispôsobenie - pre zistenie toho, čo ťa zaujíma, vytvárame tvoj unikátny profil. Ak nejaké informácie pozbierame, nájdeš ich vo svojich nastaveniach súkromia a profil môžeš upraviť, alebo zmeniť, alebo celé personalizovanie vymazať.
Ako zmeniť nastavenia spracovania osobných údajov?

Ak zmeníte názor, kedykoľvek tieto údaje môžete zmeniť na adrese https://refresher.sk/nastavenia/sukromie.
Ak nechceš vidieť toto okno, ak nás navštívíš z iného zariadenia alebo prehliadača, prihlás sa a tvoje preferencie si zapamätáme.