Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
EPIC DRAMA
28. februára 2019 o 8:00
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Talianska mafia kedysi ovládala celý štát. Kriminálny seriál o Cosa Nostre ťa nostalgicky prenesie do čias Krstného otca

Talianska mafia kedysi ovládala celý štát. Kriminálny seriál o Cosa Nostre ťa nostalgicky prenesie do čias Krstného otca
Zdroj: Palomar / Rai Fiction
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Talianska mafia vie byť neúprosná.

Inšpektor Dario Maltese sa po dvadsiatich rokoch vracia do svojho rodného mesta na Sicílii, odkiaľ odišiel po smrti svojho otca. V mestečku Trapani sa ale onedlho odohrá vražda jeho najlepšieho priateľa a kolegu Gianniho Peralta, ktorého zabijú v deň jeho svadby.

Inšpektor Maltese sa rozhodne zavraždenie Peraltu samozrejme prešetriť. 70. roky boli v Taliansku význačné nástupom mafiánskeho bossa Salvatore Riinu. Ten bol spájaný s vraždami policajtov, sudcov a prokurátorov.

Talianska mafia sa vracia na vrchol. Nový seriál o Cosa Nostre ťa nostalgicky vráti do čias Krstného otca
Talianska mafia sa vracia na vrchol. Nový seriál o Cosa Nostre ťa nostalgicky vráti do čias Krstného otca Zdroj: Palomar / Rai Fiction

Inak tomu nie je ani v seriáli Komisár Maltese – Hon na mafiu (Maltese – The Mafia Detective), pričom zo zabitia svojho priateľa inšpektor pochopiteľne ihneď podozrieva práve mafiu. Do popredia sa ale pri vyšetrovaní dostáva ďalší variant, a to zločin z vášne.

Ako sa Maltese ponára do vyšetrovania, spoznáva svet plný nekalých praktík a korupcie. Komisár Maltese – Hon na mafiu je obsahovo výrazne inšpirovanými skutočnými udalosti z danej doby, kedy mala talianska Cosa Nostra pod palcom takmer všetkých.

Maltese – Mafia detective
Maltese – Mafia detective Zdroj: Palomar / Rai Fiction

O kriminálny seriál sa ako režisér postaral v našich končinách málo známy Gianluca Maria Tavarelli, ktorý spoločne Leonardom Fasolim a Maddalenou Ravagli napísal taktiež scenár.

Hlavnej role inšpektora Daria Maltesu sa ujal Kim Rossi Stuart (Fantaghiro) a okrem neho sa v tejto 4-dielnej minisérii objavili herci, ako Antonio Milo, Francesco Scianna, Valeria Solarino, Marco Leonardi, Rike Schmid a ďalší. Seriál budeš môcť na televíznej stanici EPIC DRAMA sledovať od 2. marca (březen) 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia