Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. februára 2019, 16:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Američan vyhlásil, že si už 10 rokov neumyl ruky. Baktérie vraj neexistujú, pretože ich nie je vidieť ľudským okom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Verejnosť zostala jeho vyhláseniami zaskočená.

Americký moderátor Pete Hegseth vyhlásil, že si už 10 rokov neumyl ruky, pretože baktérie neexistujú. Vraj ich ľudia nemôžu vidieť, a tak nie sú reálne. V rámci televíznej šou Fox and Friends prezradil, že ľudia v dnešnej spoločnosti podľa neho berú hygienu príliš vážne, zatiaľ čo on sa pomocou ignorovania hygienických návykov očkuje proti chorobám.

O umývaní rúk začal rozprávať, keď si z neho uťahovali kolegovia za konzumáciu starej pizze. Jemu vraj takýto posmech nevadí, už sa nejde zaoberať tým, čo si o ňom ľudia myslia a chce rozprávať svoje názory na verejnosti. Doteraz o nich rozprával len v súkromí, teraz nastal čas vyjadrovať sa aj v priamom prenose.


Má pocit, že si takýmto spôsobom vybuduje dostatočnú imunitu, avšak realita je trochu rozdielna. Americké médiá hneď zareagovali a kontaktovali ho, aby svoje tvrdenia vysvetlil.

Hegseth situáciu objasňoval so slovami, že si len z ľudí uťahoval. „Žijeme v spoločnosti, kde si ľudia neustále dezinfikujú ruky 19 000-krát denne, ako keby im to malo zachrániť život,“ povedal. Vraj sa o seba stará, ale zbytočne nič nepreháňa. 

Ako však upozorňuje britská televízia BBC, aj americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) odporúča ľuďom umývanie rúk ako jeden z najlepších spôsobov, pomocou ktorého dokážu zabrániť šíreniu baktérií a vzniku chorôb.

Domov
Zdieľať
Diskusia