Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 8:05
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Nové Far Cry v RPG kabáte ťa zavedie do sveta zničeného jadrovými bombami. Ponúkne silné ženské záporáčky

Nové Far Cry v RPG kabáte ťa zavedie do sveta zničeného jadrovými bombami. Ponúkne silné ženské záporáčky
Zdroj: Ubisoft
TECH
Uložiť Uložené

Far Cry sa mení a s ním aj štýl hry. Niektoré postavy z päťky sa však vrátia.

Ubisoft nám prinesie samostatnú expanziu piateho dielu s názvom New Dawn. V ňom sa pozrieme do Hope County 17 rokov po jadrových výbuchoch z konca pätky. Vrátia sa teda aj niektoré preživšie postavy, ako napríklad Nick Raye, ale čakajú nás aj tie nové. V prvom rade budeme zrejme naoko spolupracovať s Josephom Seedom, hlavným záporákom päťky. A ono je vlastne aj jedno, za koho budeme hrať, keďže trend silent protagonist Ubisoft hry neopustí ani v roku 2019. 

Následky bômb neboli fatálne, ba naopak. Svet okolo sa rozrástol do milióna farieb, všetko žije ešte viac než predtým a akýmsi zázrakom prežili aj stovky, ak nie tisíce ľudí. Vláde je to očividne taktiež šumafuk a my sme si už zvykli, že sa pri Far Cry nad logikou zamýšľať radšej nemáme. 

A teraz k jadru veci. New Dawn aplikuje niekoľko základných RPG prvkov, pričom sa zbaví vežičiek (fíha). Na odhaľovanie mapy skrz lezenie po vysokých stavbách teda zabudni. Nepriatelia dostanú ukazovatele zdravia a na niektorých obyčajné zbrane nebudú stačiť. Budeš si ich teda musieť vylepšovať. A zrejme neostane len pri zbraniach. Postaviť si budeš musieť aj základňu, pričom budeš zrejme nútený ju sem-tam aj obraňovať či upgradovať. 


New Dawn si osvojí vybrané RPG mechanizmy (po vzore AC: Odyssey), no aj naďalej ostane primárne FPS. Ponúkne nový príbeh a záporáčky – dvojičke Mickey a Lou šéfujúce lupičskému gangu. Viac ti napovie story a gameplay trailer, pričom vonka sú už aj nejaké tie previews od zahraničných herných webov. Far Cry: New Dawn vychádza na PC, PS4 a Xbox One už 15. februára, a to s českými titulkami.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia