Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2018, 13:25
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk vyhlásil, že ak odrobíš len 40 hodín týždenne, nikdy svet nezmeníš

ZAUJÍMAVOSTI ELON MUSK HODINY PRÁCA
Uložiť Uložené

Vizionár propaguje extrémne pracovné nasadenie.

Nikto vraj nikdy nezmenil svet, ak týždenne odrobil len 40 hodín. Takto komentoval článok o tom, aby šikovní ľudia prišli pracovať do SpaceX, Tesly či Neuralinku samotný Elon Musk.

Najskôr na Twitteri zdieľal správu z Wall Street Journal hovoriacu o tom, že spomínané spoločnosti dnes v Spojených štátoch amerických patria medzi najlákavejších zamestnávateľov. Elon chcel správu len potvrdiť, lenže svojím výrokom o 40 hodinách práce týždenne si možno narobil viac kritikov, ako mohol očakávať.


Príspevkom na Twitteri síce chcel upozorniť na to, že ak človek túži zmeniť svet, treba prísť do jednej z jeho spoločností a pracovať desiatky hodín nadčasov, avšak množstvo užívateľov ho upozornilo, že to tak nefunguje.

Jeden mu pripomenul, že továreň Tesly zaznamenáva viac pracovných nehôd a úrazov ako ostatné fabriky. Ba čo viac, ľudia mu predstavili aj príbeh Alexandra Fleminga, ktorý odišiel na dovolenku a izoloval penicilín len preto, že sa mu v neumytej Petriho miske vytvorila pleseň, čím výrazne zmenil svet.

Odporúčané
„Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu „Rómovia nechcú pracovať, stačia im dávky.” Kvôli stereotypným nálepkám si až 70 % Rómov na Slovensku nevie nájsť prácu 18. apríla 2024, 10:30

Objavili sa aj učitelia, ktorí tvrdili, že deťom svet menia každučký deň. Rodičia zase prízvukovali, že keby sa zamestnanci každý deň vracali domov v normálnej hodiny a strávili príjemný rodinný časť s ratolesťami, svet by možno vyzeral inak.

Vizionár je známy svojím extrémnym denným režimom. Spáva priemerne šesť hodín, občas musí pred spaním dokonca užiť prášky, aby si vôbec mohol oddýchnuť a týždenne odpracuje pokojne aj 120 hodín.

Ako sa už v minulosti sám viackrát vyjadril, pri práci často z továrne Tesla neodchádza aj viacero dní po sebe, a tak sa jeho pracovné nasadenie nedá považovať za najzdravšie.



Domov
Zdieľať
Diskusia