Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2018, 21:13
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Žilinské lampióny počas Večera tisícov želaní po sebe zanechali množstvo odpadu

ZAUJÍMAVOSTI ODPAD ŽILINA
Uložiť Uložené

Ľudia vypúšťali lampióny aj napriek zákazu mesta.

Včera sa v Žiline na Námestí Andreja Hlinku opäť konala charitatívna udalosť s názvom Večer tisícov želaní. Ide o benefičnú akciu, na ktorej sa vďaka predaju lampiónov získavajú finančné prostriedky smerujúce na dobročinné účely. Doteraz sa údajne podarilo zo všetkých ročníkov od roku 2009 vyzbierať už takmer 50 000 €.

Napriek tomu, že záujem o lampióny je naozaj veľký, organizátori podujatia, rovnako ako aj mesto, apelujú na to, aby sa nevypúšťali do vzduchu. Najväčším dôvodom sú bezpečnostné riziká a sťažnosti zo strany obyvateľov bývajúcich v blízkosti centra, keďže horiace ozdoby môžu spôsobiť požiar. 

Ďalším významným dôvodom je však aj neporiadok, ktorý každoročne po akcii vzniká. Námestie či ulice sú plné odpadu zo sáčkov, pozostatkov alebo obalov z lampiónov. Mnohým Žilinčanom znečistenie verejných, no aj súkromných pozemkov prekáža, a tak sa na sociálnych sieťach čoraz viac vyskytujú fotografie a príspevky s otázkou, či to stálo za to.

Celá akcia má síce dobročinný charakter, keďže jej výťažok poputuje do Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline a rovnako aj pohľad na nočnú oblohu plnú svetielkujúcich lampiónov je nezabudnuteľný, avšak nie je úplné isté, či to všetko stojí za následnú spúšť mesta a ohrozovanie jeho obyvateľov. Prispieť sa predsa dá aj bez toho, aby sa znečisťovali ulice.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ňaňa •• (@_.katalia),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Šimon (@syko_pb),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukas Lukso Solarik (@lukso151),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Daniel Stehlík (@stickersk),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa I N مارتينا (@mata_pristachova),

Domov
Zdieľať
Diskusia