Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2018, 1:16
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Viedenský Comic Con štartuje už tento víkend! Čakajú na teba slávni herci, skvelé a zábavné panely či kreatívne a sexi cosplayerky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

4. ročník najväčšieho Comic Conu v strednej Európe už pomaličky klope na dvere výstaviska Messe Wien. Čo všetko nám bohatý program naservíruje tentokrát?

Ako už býva v susednom Rakúsku niekoľko posledných rokov pravidlom, pre fanúšikov filmov, seriálov, hier, komiksov či cosplayerov prichádzajú Vianoce aj tentokrát o čosi skôr. V hlavnom meste sa bude totiž už tento víkend konať v poradí 4. ročník viedenského Comic Conu (VIECC).

Ide o najväčší Comic Con v strednej Európe, ktorý si v priebehu svojej krátkej histórie získal obrovské množstvo priaznivcov a pravidelných návštevníkov. A niet sa ani čomu čudovať. VIECC sa vyznačuje skvelou atmosférou, neuveriteľne priateľskými ľuďmi, najrôznejšími sprievodnými podujatiami, stánkami so všakovakým tovarom, cosplayermi na každom kroku a hlavne známymi zahraničnými hosťami.

Viedenský Comic Con štartuje už tento víkend! Čakajú na teba slávni herci, skvelé a zábavné panely či kreatívne a sexi cosplayerky
Zdroj: Filmkult

Ako možno vieš, my sme na VIECC zavítali už dvakrát, pričom v našich nadšených dojmoch sme dali veľmi jasne najavo, že ide o nezabudnuteľnú udalosť. Podarilo sa nám dokonca osobne stretnúť hneď niekoľko známych filmových a seriálových hercov, ako napríklad Kristian Nairn (Hodor z Game of Thrones), Billy Boyd či John Rhys-Davies (Pippin a Gimli z Pána prsteňov).

Čo sa ale zaujímavých hostí týka, VIECC púta poriadnu pozornosť aj teraz. Jedným z najväčších lákadiel je na 4. ročníku bezpochyby John Noble, ktorého si určite pamätáš ako Denethora v Pánovi prsteňov či nezabudnuteľného Waltera Bishopa v sci-fi seriáli Fringe. John ale rozhodne nebude jediným lákavým hosťom.

Svoju účasť potvrdil tiež Andrew Scott (Moriarty zo slávneho seriálu Sherlock, no zatápal aj agentovi 007 v bondovke Sectre), David Morrissey (Guvernér z The Walking Dead), Sylvester McCoy (Radagast z Hobita a hviezda Doctora Who či Sense8), Sean Biggerstaff (Oliver Wood z Harryho Pottera a zároveň kapitán chrabromilského metlobalového tímu), Eugene Simon (Lancel Lannister z Game of Thrones) či John Ross Bowie (Barry Kripke zo seriálu The Big Bang Theory).

Andrew Scott, John Noble a David Morrissey

Viedenský Comic Con štartuje už tento víkend! Čakajú na teba slávni herci, skvelé a zábavné panely či kreatívne a sexi cosplayerky
Zdroj: BBC/New Line Cinema/AMC

V rámci komiksových autorov a ilustrátorov potom zaujme hlavne prítomnosť Neala Adamsa, legendy dielne DC Comics, ktorá sa postarala o príbehy takých postáv, ako Batman, Arrow či Green Lantern. Pre Marvel Comics zasa pracoval napríklad na X-Men komiksoch. Pri Marvel Comics ale ešte chvíľku ostaneme, pretože za zmienku stojí aj talent menom Donny Cates.

Je to práve jeho tvorivá myseľ, ktorá stojí za počinmi Thanos, Doctor Strange, Damnation, God Country, Buzzkill, The Ghost Fleet, The Payback's "Interceptor", Star Trek či Atomahawk. Samozrejme, tešiť sa môžeš aj na mnohých ďalších umelcov. Napríklad cosplayerov. Rakúsko po prvýkrát navštívi aj britská cosplayerka a hráčka Tabitha Lyons, známa ako Artyfakes, no ukážu sa aj Ivy Doomkitty, Canvas Cosplay či AOKIJI.

Tabitha Lyons 

Na žiadosť celej komunity bude navyše premiérovo usporiadaná samostatná súťaž v cosplay pre najmenších. Či už princezná, hasič alebo superhrdina, pridať sa a postaviť na veľké pódium môže každý vo veku od dvoch do pätnásť rokov. Neváhaj preto so sebou vziať aj svoje ratolesti.

Viedenský Comic Con je jednoducho úžasnou oslavou fantázie, zábavy a tvorivosti, ktorá v našich končinách momentálne nemá žiadnu konkurenciu. Pokiaľ teda máš možnosť do Viedne vycestovať, určite sa o túto udalosť nenechaj pripraviť. Pre viac informácií o podujatí klikaj na oficiálny web, alebo stránku na facebooku.

VIECC bude prebiehať od 17. do 18. novembra (listopad) 2018 v priestoroch viedenského výstaviska Messe Wien. Vidíme sa?

Domov
Zdieľať
Diskusia