Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2018, 16:01
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tvorcovia Pána prsteňov predstavia post-apokalyptický svet, kde gigantické pohyblivé mestá požierajú svoje okolie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mestá na vode, vo vzduchu i na súši. Ktoré zvíťazí?

Pred tisíckami rokov naša planéta Zem vyzerala úplne odlišne. Nevyhnutná katastrofa ju však zmenila na nepoznanie. Ľudia sa týmto novým podmienkam museli prispôsobiť vytvorením miest na súši, vo vzduchu a na vode. Ako nám napovedá trailer, najnebezpečnejšie mestá sú tie, ktoré sa pohybujú po zemi na kolesách.

Na čele všetkých miest by mal stáť kolosálny Londýn. Ten požerie všetko, čo sa mu postaví do cesty. V ňom sa nachádza aj jedna z hlavných postáv, Tom Natsworthy (Robert Sheehan), ktorý za nevšedných okolností spoznáva nebezpečnú krásku Hester Shaw (Hera Hilmar). Ich povahy sú značné protikladné, no napriek tomu musia spojiť svoje sily.

Za vizuálne pôsobivou snímkou stoja aj tvorcovia Hobita a Pána prsteňov (Peter Jackson a Christian Rivers), čo na jednej strane zaisťuje určité kvality, no na strane druhej vytvára vyššie očakávania. O tom, že nás Mortal Engines ohúri veľkosťou svojho post-apokalyptického sveta niet pochýb, ale dúfame, že okrem toho prinesie aj originálnu zápletku.

Námet filmu čerpal z prvej časti knižnej série Mortal Engines od autora Philipa Reevea a mimo spomínanej dvojice na nás vo filme čakajú herci, ako Hugo Weaving, Jihae, Stephen Lang, Ronan Raftery, Leila George a Patrick Malahide. O scenár sa postaral Peter Jackson, Fran Walsh a Philippa Boyens.

Tvorcovia Pána prsteňov predstavia post-apokalyptický svet, kde gigantické pohyblivé mestá požierajú svoje okolie
Zdroj: Universal Pictures

Film režíroval Christian Rivers, pre ktorého išlo o jeho prvý celovečerný debut. Verme teda, že bude úspešný. Pokiaľ by sa Mortal Engines totiž vydaril, nie je vylúčené, že štúdio vsadí aj na jeho pokračovanie, pretože knižná séria obsahuje dokopy 4 časti.

České a slovenské kiná budú návštevou Riversovho debutu poctené už začiatkom budúceho mesiaca, a to konkrétne 6. decembra (prosinec) 2018. Zvyšné ukážky či informácie nájdeš v nasledujúcom vlákne. Plánuješ zájsť na film do kina?

Domov
Zdieľať
Diskusia