Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
so spoločnosťou Terno
22. októbra 2018, 15:37
Čas čítania 2:05
Viktor Kniš

Prečo platiť v potravinách kartou? Ušetríš čas, nervy aj peniaze

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zároveň sa vďaka svojej platobnej karte môžeš dočkať viacerých výhod a tiež zapájať do atraktívnych súťaží.

V posledných rokoch je často diskutovanou témou aj to, či je lepšie platiť kartou alebo hotovosťou. Hlavne mladí ľudia sú presvedčení, že terminál by mal byť úplne všade, keďže je tento formát platby výrazne pohodlnejší a odpadá nám viacero povinností s počítaním a následným ukladaním ťažkých mincí.

Situáciu komplikuje aj skutočnosť, že ešte stále platíme aj 1 a 2-centovými mincami a my by sme len ťažko hľadali znepokujúcejšiu situáciu, ako keď stojíme v rade a spomalený zákazník ráta všetky drobné v peňaženke. Žijeme v 21. storočí a na bežný nákup v potravinách nemusíš chodiť s mešcom.

Dnes si teda skúsime v krátkosti zhrnúť 5 dôvodov, prečo je lepšie pri bežnom nákupe v potravinách platiť kartou. Samozrejme, v dnešnej dobe je vybavená terminálom každá lepšia večierka, takže vychádzame len z predpokladu, že niektorí ľudia sú stále jednoducho príliš konzervatívni na to, aby zabudli na hotovosť. 

Prečo platiť v potravinách kartou? Ušetríš čas, nervy aj peniaze

 

Bankovkami a mincami sa prenáša množstvo baktérií

Asi ti je jasné, že papier, ktorý sa vystrieda v rukách desiatok ľudí, už asi nie je najčistejší a keď sa hlbšie zamyslíš, čoho sa ľudia bežne počas dňa chytajú predtým, ako chytia bankovku, asi ti príde nevoľno. Baktérie sa týmto spôsobom prenášajú veľmi jednoducho, dostanú sa do peňaženky, na ruky a na všetko, čoho sa chytíš. 

S platobnou kartou šetríš tvoj čas a čas ostatných zákazníkov

Šetrenie času sme už načrtli v úvode. Väčšina z nás si určite dokáže vybaviť situáciu, keď stojíme v rade a predavač práve vybavuje nákup zmäteného človeka, ktorý sa nedokáže cez 1, 2 a 5-centové mince dopočítať k správnemu výsledku.

Občas príde aj nočná mora všetkých stojacich v rade, kedy si zákazník vysype všetky drobné na ruku a predavač ich postupne ráta. Následne ešte obaja riešia optimalizáciu, aby samotné vydávanie bolo už o niečo jednoduchšie, no tebe 10 minút života už nikto nevráti. 


S platobnou kartou môžeš len získať

Okrem klasických cashback služieb, vďaka ktorým dostaneš späť niekoľko percent zo svojho nákupu, sa aktuálne môžeš zapojiť napríklad do súťaže pri nákupe potravín. Konkrétne v predajniach Terno, Moja Samoška a KRAJ.

Princíp je jednoduchý, stačí zaplatiť platobnou kartou Maestro alebo MasterCard a preukázať sa vernostnou kartou, ktorú zoženieš na každej pokladni. Automaticky sa tak zapojíš to súťaže o 3x Samsung Galaxy S9 a 100x 50-eurovú poukážku. Každým ďalším nákupom svoje šance zvyšuješ a súťaž trvá od dnešného dňa do 30. novembra. 

Prečo platiť v potravinách kartou? Ušetríš čas, nervy aj peniaze


Budeš mať lepší prehľad, koľko si kde minul

V dnešnej dobe sú samozrejmosťou internetové bankovníctva, ktoré sú však ešte podporené mobilnými aplikáciami, vďaka ktorým máš o všetkom podrobný prehľad vo svojom vrecku. Vývojári zároveň myslia na to, aby bolo používateľské prostredie pre zákazníkov jednoduché a nezaostáva ani bezpečnosť. Dvojfaktorové overenie či prihlásenie prostredníctvom odtlačku prsta zaručí, že sa o svoj účet v smarfóne báť nemusíš. 

Nemusíš riešiť menu, v ktorej platíš

Síce sme členmi Európskej únie, no keď cestuješ niekam ďalej, prípadne do susedného Česka, Poľska, Maďarska alebo na Ukrajinu, s hotovosťou musíš riešiť zmenárne. Tie sú zároveň veľmi často službou vytvorenou na to, aby zákazníka okradla na nevýhodnom kurze či poplatkoch. No a keď z krajiny, kde sa nedá platiť eurom odchádzaš, musíš naviac riešiť, že ti ostalo zopár eur v mene, ktorá je na Slovensku nepoužiteľná. 

Prečo platiť v potravinách kartou? Ušetríš čas, nervy aj peniaze
Zdroj: pixabay.com
Anketa:
Platíš radšej hotovosťou alebo kartou?
Hotovosť
Karta
Hotovosť
27 %
631 Hlasov
Karta
73 %
1700 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia