Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2018, 10:33
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Banksy odhalil, ako zoskartoval obraz za 1,2 milióna eur. Piatkový prank zvládol vďaka špeciálne upravenému rámu

ZAUJÍMAVOSTI GRAFFITI
Uložiť Uložené

Cena nádherného diela sa navyše zoskartovaním zdvojnásobila.

Svetoznámy umelec Banksy len pred niekoľkými dňami zničil svoje legendárne dielo Girl With A Balloon, a to práve v momente, keď si ho nový majiteľ vydražil za 1,21 milióna eur. Nezvyčajný prank na aukčnú spoločnosť aj nového vlastníka prekvapil celý svet a nádherné dielo momentálne visí z rámu. Dolná polovica je zoskartovaná.

Tesne po tom, čo sa obraz predal, sa spustil alarm a maľba sa začala posúvať nižšie, prechádzajúc špeciálnymi nožmi. Ako Banksy vysvetľuje na svojom Instagrame, nože boli nainštalované v ráme obrazu, a to už niekoľko rokov.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

Banksy mal túto víziu v hlave už dlhšie, no odhodlal sa až teraz. Umelec vo videu ukázal aj samotné technické spracovanie rámu a ako sa ukázalo, nezvyčajný počin bol nielen veľmi kreatívnym a odvážnym, no i dobrým rozhodnutím. Podľa mnohých zdrojov sa totiž cena diela takmer okamžite zdvojnásobila.

Domov
Zdieľať
Diskusia