Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2018, 21:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Odhlásil ťa dnes Facebook? Viac ako 50 miliónov účtov bolo napadnutých hackerským útokom

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Informácie o účtoch sa mohli dostať do nesprávnych rúk.

Ak si sa dnes prekvapil, keď ťa Facebook znenazdajky odhlásil zo svojho účtu, potom máš dôvod pochybovať o bezpečnosti tejto sociálnej siete. Spoločnosť dnes prehlásila, že pred pár dňami identifikovala masívny útok na svojich užívateľov, pričom odhady samotnej sociálnej siete hovoria o 50 miliónoch poškodených účtoch.

Viac ako 90 miliónov užívateľov preto bolo automaticky odhlásených, aby sa predišlo prípadnému zneužitiu. Facebook oznámil, že nevie, odkiaľ hackeri útočili a na čo použili alebo chceli použiť získané účty.

Ak si aj ty bol medzi odhlásenými užívateľmi, potom by ti mala onedlho vybehnúť notifikácia, v ktorej sociálna sieť vysvetlí, prečo pri tvojom účte existovalo podozrenie z napadnutia.

Spoločnosť zároveň neidentifikovala žiadnu špecifickú geografickú oblasť zneužitých účtov, takže zatiaľ zostáva cieľ útoku záhadou. Udalosť nahlásila aj bezpečnostným zložkám, a tak nám viac informácií možno prinesie až vyšetrovanie.


Domov
Zdieľať
Diskusia