Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2018, 16:00
Čas čítania 3:54
Daniel Mikolášik

Čoho sa najviac bojí Kanye West, Kendall Jenner či David Beckham? Spoznaj čudesné fóbie svetových celebrít

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Strach zo žuvačiek, telefonovania či sedenia na záchode. Niektoré fóbie známych osobností znejú naozaj absurdne.

Každý z nás má z niečoho strach. Najmä ak ide o klasiku ako strach z výšok, pavúkov či z uzavretých priestorov alebo taktiež z rôznych objektov, desivých ľudí, strašidelných miest.  Avšak na svete existuje aj mnoho takých, čo trpia chorobným strachom označovaným aj fóbia.

Tento v súčasnosti už pomerne známy termín predstavuje iracionálnu a neadekvátnu reakciu, sprevádzanú chronickým strachom z úplne bežných predmetov, situácií či miest. Nejde len o obyčajný strach, ale dokonca až o abnormálnu úzkosť.

Pred pár mesiacmi sme priniesli rozsiahly článok o najbizarnejších fóbiach, ktoré vedci prijali medzi skutočné choroby. Dnes sa však pozrieme na to, čoho sa najviac boja svetoznáme spevácke, hudobné, módne či herecké hviezdy. Niektoré z ich fóbií sa dokonca objavili aj v našom spomínanom zozname tých najčudesnejších z celého sveta.

Panický strach zo záchodov, telefonovania, veľkých zrkadiel či zo žuvačiek a ich žutia. Toto je len malý výber z obyčajných predmetov alebo situácií, z ktorých majú hrôzu známe tváre svetového šoubiznisu. Nebudeme ťa už dlhšie zdržiavať, a tak ti predstavujeme najabsurdnejšie Achillove päty obľúbených celebrít.

Kendall Jenner

Staršia Jennerka a svetová modelka Kendall trpí pomerne známou, no za to veľmi nevšednou fóbiou s názvom tripofóbia, čo je vlastne strach z malých otvorov. Najmä ak ide o diery, ktoré sú malé a blízko seba. To znamená, že u nej doma by si hľadal predmety ako špongia či syr ementál naozaj ťažko.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kendall (@kendalljenner),

Megan Fox

Pamätáš si na ten nepríjemný zvuk a odporný pocit, keď niekto v triede prešiel nechtami po tabuli? Niečo podobné zažíva čiernovlasá kráska Megan Fox vždy vtedy, keď príde do kontaktu s obyčajným kancelárskym papierom. 

Na rozdiel od ostatných hercov si preto scenáre k filmom vždy číta zásadne v elektronickej forme. Ak sa náhodou vyskytne situácia, pri ktorej je nútená manipulovať so suchým papierom, vždy má pri sebe pohár s vodou, aby si počas listovania mohla navlhčiť prsty.  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Megan Fox (@meganfox),

Rihanna

Keby si náhodou chcel niekedy pozvať barbadoskú princeznú na večeru a nevedel by si si dať rady s výberom jedla, dáme ti vzácny tip. Vyvaruj sa rybám. Málokto o tom vie, no Riri skutočne trpí ichthyofóbiou, a teda panickým strachom z morských tvorov a prevažne z rýb.

Raz v mori ju dokonca museli zachraňovať po tom, čo takmer skolabovala a začala sa topiť, keď pri svojich nohách videla plávať malé šupinaté stvorenia. Paradoxom je fakt, že sa bojí podmorského sveta aj napriek tomu, že vyrastala na ostrove v Karibskom mori.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa badgalriri (@badgalriri),

David Beckham

Aj jeden z najznámejších britských futbalistov a taktiež plnohodnotný model má svoju slabinu. Trpí totiž chorobným strachom z kŕdľov vtákov. Na prvý pohľad to môže znieť humorne, no kedysi mával Becks kvôli svojej fóbii aj permanentné nočné mory, dokonca navštevoval aj psychologické a terapeutické centrum.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David Beckham (@davidbeckham),

Madonna

Niekdajšia kráľovná popu na prvý pohľad pôsobí ako veľmi silná a nebojácna žena, no aj ona je stále len človek. Jej najväčším nepriateľom je búrka sprevádzaná bleskami a hromami. Tento chronický strach sa nazýva keraunofóbia a častou ňou trpia najmä zvieratá. Údajne vždy počas silného dažďa nevychádza z domu a intenzívne sa modlí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Madonna (@madonna),

Rita Ora

Populárna britská speváčka trpí naozaj otravnou chorobou, ktorá ju sprevádza každý deň. Od narodenia má strach vykonávať potrebu na toalete. Bojí sa totiž, že počas sedenia na záchode z neho niečo vyjde. Je to pre ňu veľmi stresujúce, a preto sa na WC zdržiava čo najkratšie, ako to len ide.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa RITA ORA (@ritaora),

Kanye West

Jednou bizarnou fóbiou trpí dokonca aj sám veľký Kanye. Prezradil to o ňom Justin Bieber, ktorý poznamenal, že raperova Achillová päta sú telefóny. Niežeby sa Ye bál svojho iPhonu, ale skôr jeho strach spočíva v samotnom telefonovaní. Údajne poväčšine radšej volí komunikáciu cez e-mail či klasický chat, ako by sa mal s niekým rozprávať cez mobil.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa TeamKanyeDaily (@teamkanyedaily),

Pamela Anderson

Ďalšia absurdná fóbia postihla aj niekdajšiu Play Boy modelku či hviezdu Baywatchu Pamelu Anderson. Tá sa aj napriek svojmu pôvabnému vzhľadu odjakživa bála a doteraz aj bojí zrkadiel, najmä keď majú veľké rozmery. Vyhýba sa im dokonca aj vtedy, keď ju v maskérni líčia stajlisti. Údajne sa nerada pozerá na svoj odraz a taktiež vypína aj televíziu, keď sa v nej vidí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pamela Anderson Spain (@pamelandersonspain),

Orlando Bloom

Keď britský herec ešte ako začínajúca herecká hviezda točil film Kráľovstvo nebeské, napadlo ho stádo rozzúrených prasiat. Orlando musel so strachom v očiach pred ošípanými utekať z pľacu a ukryť sa do svojho karavanu, odkiaľ odmietal vyjsť. Odvtedy z nich má panický strach, no slaninu si veľmi rád dopraje.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Orlando Bloom (@orlandobloom),

Britney Spears

Niekdajšia popová princezná a kedysi veľmi kontroverzná osôbka Britney sa taktiež ako Orlando bojí jedného špecifického druhu zvierat. Na rozdiel od neho však speváčka trpí herpetofóbiou, čo znamená že sa bojí takmer všetkých plazov a prevažne jašteríc.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Britney Spears (@britneyspears),

Channing Tatum

Atraktívny americký herec vyzerá na prvý pohľad ako silný a nebojácny chlap, ktorý vzbudzuje veľký rešpekt, no aj on má svoju achilovku. Málokto vie, že tohto siláka by si dokázal premôcť obyčajnou porcelánovou bábikou. Channing z nej má totiž panický strach, čo využila aj Ellen vo svojej show.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa chaning tatum (@channingtatum_fanss),

Scarlett Johansson

Hollywoodska kráska je ďalšia v poradí, ktorá sa chorobne bojí istého druhu živočíchov. Avšak v tomto prípade je strach úplne opodstatnený, keďže ide o nechutné šváby. Údajne sa tento druh fóbie u nej ešte viac zakorenil po tom, čo sa jedno ráno v New Yorku zobudila s hmyzom na tvári.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Entertainment Street (@entertainmentstreet),

Johnny Depp

Jeden z najznámejších hollywoodskych hercov má pravdepodobne traumu ešte z detstva, pretože aj napriek pomerne vysokému veku má ešte stále panický strach z klaunov. Podľa neho sa pod ich nafarbenou tvárou skrýva nejaké tajomné zlo a keď sa zasmejú, z Johnnyho sa stáva úplný paranoik.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Johnny Depp (@johnnydeppofficial),

Oprah Winfrey

Pomerne bizarnou fóbiou trpí aj americká herečka a moderátorka Oprah Winfrey. Tá má totiž neskutočný strach zo žuvačiek a najmä z toho, keď ich niekto v jej prítomnosti žuje. Keď bola ešte dieťa, rodičia jej hovorili, že sa ňou raz zadusí. Odvtedy ju nemala v ústach ani jeden jediný krát a vždy keď niekoho vidí, ako ju žuje, premýšľa nad tým, ako sa ňou dusí.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oprah (@oprah),

Domov
Zdieľať
Diskusia