Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 12:10
Čas čítania 0:00
Richard Končol

Najvplyvnejší muž elektronickej hudby je späť. Aphex Twin vydáva nový track s divokým vizuálom a pripravuje EP

HUDBA
Uložiť Uložené

Richard D. James nezostal svojej povesti nič dlžný a k skladbe vydal aj tradične zvláštny vizuál. Ak trpíš epilepsiou, radšej ho ani nepozeraj.

Sú to už štyri roky, čo ikonická postava IDM a ambientnej hudby menom Aphex Twin vydala album Syro. Minulý rok síce Richard predviedol geniálne vystúpenie na londýnskom Field Day, no opäť sa tajuplne odmlčal a tieto dni sa v rôznych veľkomestách po celom svete objavovali murály s jeho logom. Čo to znamená? Príchod novej hudby.

Aphex Twin vydá už 14. septembra nové 5-trackové EP Collapse cez domovský label Warp Records a k nemu včera posunul aj prvý track s názvom T69 collapse. Kto Richardovu tvorbu pozná, tak vie, že si rád potrpí na divoké vizuály. Videoklip ku spomínanej skladbe uzrel svetlo sveta už včera a hoci mal byť pôvodne odpremiérovaný na americkej stanici Adult Swim, nestalo sa tak. Dôvodom bolo príliš veľké množstvo blikajúcich objektov, ktoré by mohli spôsobiť divákom epileptický záchvat. 

Aphex Twin, svojim menom Richard D. James, je notoricky známy pre tvorenie hudby takmer výlučne pomocou hardvéru, čím sú jeho bicie a pazvuky unikátne. Vychutnaj si klip T69 collapse a očakávaj nové EP už za dobrý mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia