Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2018, 1:58
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Dievča bojuje proti samovraždám pomocou povzbudzujúcich odkazov na moste. Podarilo sa jej zachrániť už šesť životov

ZAUJÍMAVOSTI SAMOVRAŽDA
Uložiť Uložené

Miestna polícia odovzdala tínedžerke ocenenie za jej nezištne konané dobré skutky.

Most s názvom Wearmouth v meste Sunderland je spájaný s mnohými samovraždami a k ukončeniu života skokom z veľkej výšky sa odhodlal už pomerne veľký počet osôb. Práve toto viedlo mladú, iba 18-ročnú Britku k vytvoreniu štyridsiatich povzbudzujúcich a empatických odkazov, ktoré rozvešala po zábradlí mosta a tie teraz pomáhajú bezradným ľuďom uchyľujúcim k vlastnej smrti, aby sa zamysleli a zvážili svoje kroky.

Paige Hunter, o ktorej je reč, sa jedného dňa rozhodla, že bude dobrovoľne vo svojom voľnom čase konať dobro a zachraňovať ľudské životy prostredníctvom jednoduchého gesta. To sa jej dokonca skvele darí, keďže podľa všetkého zachránila už 6 ľudí pred podniknutím cielenej samovraždy. Jej motivačné slová dokázali nesmiernu vec, a to presvedčiť nešťastné osoby s duševnými problémami, aby svoje rozhodnutie v poslednej chvíli zmenili a dodať novú chuť do života.

Za svoje úžasné gesto si dokonca vyslúžila slová úcty a vďaky od miestnej polície, keď za nezištne konané skutky získala od bezpečnostných orgánov oficiálne ocenenie. Rodina a blízki sú na tínedžerku mimoriadne hrdí, no ako sama Paige tvrdí, nerobila to pre uznanie, slávu ani chválu, ale preto, lebo to tak cítila a rada pomáha druhým. Odkedy rozvešala po moste povzbudivé odkazy, na sociálnych sieťach jej píše mnoho priaznivcov a podporovateľov.

Odporúčané
V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál 11. decembra 2022, 9:30

Nežné slová podpory a lásky visia na moste stále a Britka verí, že do budúcna pomôžu ešte mnohým ľuďom. Na odkazoch sa nachádzajú správy ako: "Vydrž. Zastav. Dýchaj. Existujú aj lepšie riešenia a mnoho ľudí, ktorí ťa milujú" alebo "Niektoré dni sú skrátka ťažšie ako ostatné, no bude lepšie" či taktiež "Poprosiť o pomoc nie je slabosť" a "Maj silu povedať si: Toto nie je koniec, aký som si predstavoval".

Domov
Zdieľať
Diskusia