Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2018, 13:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ukrajinský muž má až 346 potomkov. Zahraničná verzia Borisa Kollára sa o zachovanie rodu nemusí báť

ZAUJÍMAVOSTI UKRAJINA
Uložiť Uložené

87-ročný Pavel má naozaj veľkú rodinu.

Väčšina slovenských dôchodcov má len niekoľko vnúčat, ktoré nadovšetko milujú. Mnohé z nich však časom strácajú množstvo voľného času a svojich deduškov a babičky prestávajú navštevovať. To však ani náhodou nie je prípad Pavla Semenjuka z Ukrajiny, ktorý má momentálne 87 rokov. Pavel, z ukrajinského mesta Dobroslav, vždy túžil po rozsiahlej rodine, aj preto sa poistil až trinástimi deťmi.

Tí sa jeho zvyku veľkého počtu detí takisto držali a spoločne Pavlovi zabezpečili až 127 vnúčat. Keďže je Ukrajinec už v pokročilom veku, pozná aj svoje pravnúčatá. Tých je však ešte viac než vnúčat – Pavel je pradedom až pre 203 detí a aj tie sa už začínajú usádzať – deduško totiž má aj tri prapravnúčatá. Dohromady tak má až 346 potomkov, o zachovanie svojho rodu či priezviska sa tak rozhodne strachovať nemusí. Pavel má tak najpočetnejšiu rodinu na svete, ak sa pozeráme na pokrvných potomkov.

Pavlova rodina navyše drží spolu a väčšina sa navzájom pozná. Samozrejme, pamätať si mená nie je jednoduché a ani Pavel nemá o svojej rodine stopercentný prehľad. Väčšina z mužov však pracuje v rodinnej stavebnej firme, okrem iného si tak navzájom stavajú domy. Spoločne tiež oslavujú narodeniny starších členov, chodia spolu na svadby a aktuálne čakajú na zápis do Guinessovej knihy rekordov.

Domov
Zdieľať
Diskusia