Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2018, 22:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Fantastickí Chorváti postupujú do finále MS! Futbal sa domov do Anglicka tentokrát nevráti

ŠPORT ANGLICKO CHORVÁTSKO RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Neuveriteľné semifinále dopadlo lepšie pre Chorvátov.

Po včerajšom semifinálovom zápase sme spoznali prvého finalistu. Zápas medzi Chorvátskom a Anglickom mal priniesť partnera francúzskemu národnému mužstvu. Súboj oveľa lepšie otvorili Angličania, pretože po rýchlom faule sa ku lopte postavil obranca Kieran Trippier, rozbehol sa a loptu zatočil priamo do siete ako David Beckham v najlepších rokoch. Eufória anglických fanúšikov mohla začať.

Na internete sa objavili zábery na fanúšikovskú zónu v londýnskom Hyde Parku, kde do vzduchu okamžite po góle vyleteli tisíce pív, a tak mohli celý prvý polčas diváci využiť na sušenie svojho oblečenia. Atmosféra v Londýne bola výborná, zatiaľ čo v Záhrebe to bolo pochmúrnejšie. Chorvátski fanúšikovia sa však nevzdávali a predpovedali, že reprezentanti výsledok zvrátia a v druhom polčase pošlú Angličanov do bojov o tretie miesto.

Fantastickí Chorváti postupujú do finále MS! Futbal sa domov do Anglicka tentokrát nevráti
Zdroj: TASR/AP

Prvý polčas sa po anglickom góle veľmi rýchlo rozbehol. Chorváti hneď pochopili, že musia naplno zabrať, ak chcú na finálový zápas reálne pomýšľať, a vybudovali si viacero šancí, z ktorých nedokázali premeniť ani jednu. Angličania výborne bránili, veď do defenzívy sa zapájal aj útočník Harry Kane, a neustále hrozili z protiútokov.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Hra sa pomaly otvárala, pričom na samotnom konci prvého polčasu žiadali Chorváti penaltu. Rozhodca zákrok neposúdil ako penaltový, a tak tímy odchádzali do šatní za stavu 0:1. Chorvátsky tím v prvom polčase vystrelil na bránu Pickforda len jediný raz.

Druhý polčas priniesol zaujímavú hru. Chorváti výraznejšie ožili a po viacerých ambicióznych útokoch zvládli vyrovnať na 1:1. Gól si na svoje konto pripísal po parádnom voleji Ivan Perišić, ktorý mal o pár minút neskôr šancu strhnúť vedenie na chorvátsku stranu, ale trafil tyč. Angličania boli čoraz nervóznejší, robili veľa chýb a Chorváti takmer jednu či dve z nich využili.

Základný hrací čas nedokázal rozhodnúť o tíme smerujúcom do finále, a tak zápas pokračoval do predĺženia. Chorváti pred začiatkom predĺženia ani jediný raz nestriedali, zatiaľ čo Angličania stavili na dve zmeny v zostave. V predĺžení využil zaváhanie anglickej obrany Mandžukić a Chorváti si zahrajú vo finále!

Domov
Zdieľať
Diskusia