Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so Strojníckou fakultou STU.
22. mája 2018, 17:23
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Kam na výšku: Ak túžiš po vysokom plate a zaručenom uplatnení, bež na Strojnícku fakultu STU, kde si môžeš postaviť aj formulu (Video)

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V najnovšej časti seriálu Kam na výšku sme sa pozreli do útrob Strojníckej fakulty STU.

V našom seriáli Kam na výšku ti pravidelne odhaľujeme, čo sa deje za dverami slovenských vysokých škôl. Tentokrát sme sa spolu s našou Deniskou vydali priamo na Strojnícku fakultu STU v Bratislave, kde sme si posvietili najmä na študijný program profesijného bakalára. Najväčšia a najlepšia slovenská strojnícka univerzita učí študentov skĺbiť teoretické vedomosti s tvrdou praxou, pričom im dokonca ponúka možnosť pracovať na svojich vlastných projektoch priamo počas semestra.

Fakulta okrem iného spolupracuje aj s Volkswagenom a priamo sa zaujíma i o uplatnenie študentov. Tí najčastejšie končia v automobilovom, strojníckom alebo energetickom priemysle. Treba spomenúť napríklad aj životné prostredie, škála je teda naozaj široká a motivovať ťa rozhodne môže aj lákavý priemerný nástupný plat v sume vyše 1200 €. Uplatní sa pritom snáď každý, nezamestnanosť je menšia ako tri percená.

Bavili sme sa napríklad so študentom, ktorý pracoval aj na výrobe formuly. Finálne práce navyše medzi sebou súťažia s inými školami po celom svete. Pri štúdiu sa celý čas kladie dôraz aj na samotné uvádzanie do praxe, Strojnícka fakulta STU tak z teba vybuduje človeka s tonami praxe, ambícií a predovšetkým skúsenosťami.

Domov
Zdieľať
Diskusia