Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2018, 10:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Obľúbenú zubačku v Tatrách niekto postriekal čmáranicami. Aby turistický klenot poškodili, rozbili aj okno na stanici

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Zubačka si podobné premaľovanie rozhodne nezaslúžila.

Ak si už v živote navštívil Tatry, zrejme ti miestna legendárna zubačka bude povedomá. Už dlhé roky vozí turistov na Štrbské pleso a po nastúpení do nej sa vrátiš späť do minulosti. Zubačka je zrejme jeden z mála slovenských vlakov, ktoré nepotrebujú nijak výrazne modernizáciu, pretože práve dobový vzhľad jej dodáva na turistickej atraktivite.

Napriek tomu na Slovensku existujú ľudia, ktorí majú potrebu vlámať sa do stanice, kde je zubačka zaparkovaná, a posprejovať ju nechutnými čmáranicami. Televízia Markíza vo svojej reportáži od Jána Tribulu zaznamenala, ako miestni zamestnanci stanice museli upratovať porozbíjané sklo, pretože vandali sa do stanice dostali pomocou okna, ktoré rozbili. Na jednej z koľají potom našli zubačku a hneď sa ju vydali „skrášliť“.

Niet pochýb o tom, že podobné pouličné umenie vie byť často krásne a pretvoriť časti miest na zaujímavejšie miesta, ale na historickej zubačke samozrejme nemá čo robiť. Polícia bude momentálne pátrať po ľuďoch, ktorí čin spáchali, a snáď aj sami pochopia, že ich umenie za veľa nestojí. Zamestnanci našťastie pomocou špeciálneho roztoku čmáranice zo zubačky zmyli, a tak môže vlak prepravovať turistov aj naďalej.

Celú reportáž nájdeš na tomto odkaze.

Obľúbenú zubačku v Tatrách niekto postriekal čmáranicami. Aby turistický klenot poškodili, rozbili aj okno na stanici
Zdroj: Televízia Markíza

Domov
Zdieľať
Diskusia