Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2018, 23:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zatiaľ čo vegáni protestovali, majiteľ reštaurácie si pochutnával na steaku. S úsmevom na perách provokoval cez okno

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Provokácia vegánov vyšla majiteľovi reštaurácie na jednotku.

Vegánstvo nie je žiadny nový koncept. Aj keď sa ľudia dlhé roky živili ako živočíšnou, tak aj rastlinnou stravou, v poslednej dobe našťastie dbáme čoraz viac o životy zvierat. Množstvo ľudí nedokáže konzumovať mäso aj po tom, čo na vlastné oči vidia, v akých podmienkach musia zvieratá žiť.

Namiesto mäsa sa obracajú na rastlinnú stravu a vegánstvo žije vlastným životom aj v kanadskom Toronte. V meste narastá počet ľudí, ktorí odmietajú konzumovať mäso, ale na druhej strane sa udržiava približne rovnaký počet ľudí obľubujúcich mäso na akýkoľvek spôsob. Michael Hunter vlastní v Toronte reštauráciu s názvom Antler, čo už na prvý pohľad napovedá o tom, že by si tam mohol naraziť na všemožné špeciality z diviny.

Zaobchádzanie so zvieratami, ich zabíjanie a pózovanie s mŕtvolami sa však nepáčilo skupine vegánov, ktorá prišla pred reštauráciu protestovať. Kriedou najskôr na chodník pred ňou napísali majiteľovi odkaz, aby do menu pridal viac vegánskych jedál a potom vytiahli aj transparent s nápisom „vražda“. Namiesto dialógu však Hunter zvolil svojský prístup a priamo pred očami protestujúcich si najskôr vychutnal steak. Hneď nato začal pri okne krájať kus diviny, čím vegánov vyprovokoval ešte viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia