Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2018, 20:48
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Drsná Lara Croft v podaní oscarovej Alicie Vikander pátra po svojom otcovi v lákavej ukážke akčného Tomb Raider

FILMY A SERIÁLY TOMB RAIDER
Uložiť Uložené

Je podoba s videohernou sériou plusom alebo mínusom filmového rebootu najznámejšej lovkyni pokladov?

Debutový trailer pre filmový reštart Tomb Raidera je starý takmer 4 mesiace a s vzhľadom na marcovú premiéru je jasné, že sme sa už museli dočkať aj toho druhého. Ten je dnes tu a ukazuje oveľa viac z nebezpečných ostrovov, stáročia starých smrteľných pascí a dobrodružstiev Lary Croft, proti ktorej stoja silní nepriatelia. Ja osobne nie som nadšený tým, že v kinách uvidím v dvoch hodinách to, čo som ako hráč zažil v desiatkach hodín v oboch rebootovaných hrách.

Aspoň taký pocit totiž mám z doteraz prezentovaného materiálu. Snáď nám ale režisér Roar Uthaug ukáže omnoho viac a prekvapí nás. Oveľa viac nás ale asi bude zaujímať, ako rola Lary Croft sadne Alicii Vikander. Je síce úžasná herečka a nádherná žena, no zvládnuť Laru rozhodne nebude jednoduché. Držíme palce. Teraz si už vychutnajte nový trailer a nižšie sa ešte môžete dozvedieť viac o príbehu a tvorcoch. Tešíte sa?

21-ročná Lara Croft odmietla prevzatie vedúcej úlohy globálneho obchodného impéria, ktoré jej podľa práva prináleží. Sedem rokov po zmiznutí svojho otca, pôvodného lídra onoho veľkého impéria, miesto toho v Londýne navštevuje vysokú školu a pracuje ako bicyklová kuriérka. Po čase ale začne nad zmiznutím otca premýšľať a rozhodne sa túto záhadu vyšetriť. Preto vycestuje k miestu jeho posledného známeho výskytu, k neurčitej hrobke ležiacej na ostrove niekde pri pobreží Japonska. 

O réžiu filmu sa postaral Roar Uthaug (The Wawe/Vlna) a scenár napísal Geneva Robertson-Dworet (Sherlock Holmes 3). V hlavnej role uvidíme držiteľku Oscara, Aliciu Vikander (The Danish Girl), no okrem nej sa vo filme objaví aj Dominic West (Star Wars I), Walton Goggins (Django Unchained) a Daniel Wu (Waracraft). 

Drsná Lara Croft v podaní oscarovej Alicie Vikander pátra po svojom otcovi v lákavej ukážke akčného Tomb Raider
Zdroj: Warner Bros.
Anketa:
Myslíte, že Alicia Vikander prekoná Angelinu Jolie a stane sa skvelou Larou Croft?
Áno, verím jej!
Nie, podľa mňa na to nemá, ale nechám sa prekvapiť.
Áno, verím jej!
67 %
237 Hlasov
Nie, podľa mňa na to nemá, ale nechám sa prekvapiť.
33 %
117 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia