Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 13:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž celý týždeň vôbec nič nejedol a svoje trápenie zvečnil pomocou trefných ilustrácií. V jednej chvíli považoval jedlo za prežitok doby

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Pôst po celý týždeň bol odvážnym experimentom.

Ľudia si s príchodom nového roka dávajú rôzne predsavzatia, ktoré aj tak väčšinou nesplnia a jedno odvážne si dal aj tvorca vtipných ilustrácií známy ako Shen Comix. Napadlo mu, že by mohol prvý týždeň roka stráviť pôstom, a tak sa skutočne rozhodol prvých 7 dní nekonzumovať žiadne jedlo, iba celý deň popíjať čistú vodu a raz si doplniť kalorické potreby pomocou rozpustného doplnku s 240 kalóriami.

Túžba po jedle v ňom veľmi rýchlo rástla, ale nemohol si dovoliť prehrať stávku sám so sebou, a preto sa dokonca ocitol aj na benzínovej pumpe, kde si len prišiel obzrieť dobroty v regáloch, aby potom odišiel s prázdnymi rukami a s nedôverčivým pohľadom pokladníka na jeho chrbte. Po pár dňoch pôstu začínal mať pocit, že sa mu výrazne zlepšuje čuch a ak už nevedel, ako sa zabaviť bez toho, aby musel rozmýšľať nad jedlom, tak radšej skúšal hrať na gitare.

Po šiestich dňoch dokonca dostal myšlienku, že ho jedlo iba po celý ten čas obmedzovalo a on v skutočnosti žiadne potraviny nepotrebuje, čo si preniesol aj do siedmeho a zároveň záverečného dňa svojho pôstu. Myseľ sa ho síce snažila presvedčiť, že je jedlo iba prežitkom a stačí piť vodu, ale keď svoj experiment úspešne zakončil, hneď o deň neskôr začal dojedať aj to, čo v predchádzajúcich hodinách zmeškal.

Domov
Zdieľať
Diskusia