Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2017, 12:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple oficiálne priznalo, že schválne spomaľuje staršie iPhony. Vraj tak predlžuje ich životnosť a bude v tom pokračovať

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Kalifornská spoločnosť čelí vážnej kritike.

Nedávno zverejnil portál Geekbench svoju analýzu výkonu starších iPhonov, v ktorej zistil, že Apple pravdepodobne schválne spomaľuje minulé modely, a kalifornská spoločnosť nemala po obvineniach inú možnosť, ako sa ku celej situácii vyjadriť. Apple preto vo svojom vyhlásení priznalo, že staršie modely skutočne schválne spomaľuje, ale cieľom nie je prinútiť užívateľov, aby prešli na novší model. Spoločnosť sa podľa jej vlastných slov snaží iba predlžovať životnosť svojich starších modelov v časoch, keď ich batéria stráca svoju maximálnu kapacitu a stáva sa menej efektívnou.

V minulosti sa stávalo, že starší iPhone s menej efektívnou batériou nezvládol najvyšší výkon svojho procesora a mobil sa jednoducho v sekunde vypol, čomu sa svojimi aktualizáciami snaží Apple predchádzať. Cieľom spoločnosti je podľa vyhlásenia poskytovať všetkým zákazníkom čo najlepšiu užívateľskú skúsenosť, k čomu nepochybne patrí aj predlžovanie životnosti zariadení a udržiavanie čo najvyššieho výkonu.

Apple priznalo, že minulý rok vydalo špeciálne aktualizácie ovplyvňujúce výkon zariadení pre iPhone 6, iPhone 6s a iPhone SE, pričom najnovšiu aktualizáciu dostal už aj iPhone 7 pri verzii operačného systému iOS 11.2 a kalifornská spoločnosť plánuje obmedzovať výkon procesora pri starších batériách aj v budúcnosti. Problémom však nie je samotná aktualizácia, ale spôsob, ako sa k celej situácii Apple postavilo už od začiatku. Namiesto kompletnej transparentnosti vydávalo aktualizácie obmedzujúce výkon procesora v tichosti a bez toho, aby v mnohých prípadoch užívateľov informovalo, čo už na internete spôsobilo veľkú vlnu hnevu.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

Užívatelia už začínajú skúmať stav svojich zariadení a po výmene batérií zisťujú, že im telefón funguje opäť rýchlejšie, čo dokazuje aj tweet od jedného užívateľa, ktorého procesor bol so staršou batériou obmedzený na frekvencii 600 MHz, zatiaľ čo po výmene batérie sa frekvencia vrátila na 1400 MHz. Kritici preto Apple obviňujú, že menej znalých užívateľov týmto spôsobom nepriamo nútia, aby svoje zariadenie vymenili za nové, ale Apple to samozrejme odmieta.


Domov
Zdieľať
Diskusia