Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2017, 21:31
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Nazrite do zákulisia výcviku slovenskej armády. Neľahké cvičenia sú plne dymu, streľby i obrnených vozidiel

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Video a množstvo kvalitných fotografií nám vďaka Erikovi Tomašákovi a Ondrejovi Hájnikovi približuje výcvik našich vojakov.

Slovenská armáda za európskou (i svetovou) špičkou výrazne zaostáva. V našej krajine žije len okolo 5 400 000 ľudí, z čoho logicky vyplýva, že ani počty vojakov nebudú svetoborné. Malá krajina sa preto musí spoliehať na dobré zahraničné vzťahy, diplomaciu a spojencov (v našom prípade Severoatlantická aliancia). S počtom 12 200 ozbrojencov si skôr len plníme záväzky, nacvičujeme, no zapájame sa aj do zahraničných misií. Armáda je vždy potrebná aj doma, najmä počas prírodných katastrof. Vojaci a vojačky, to sú povolania, po ktorých túži veľa detí. A nejde o nesplniteľný sen, do radov vojska sa môžete po splnení podmienok dostať aj vy.

Priznajme si, kto z nás nechcel byť niekedy vojakom alebo vojačkou? Pre zobrazenie celého videa od Ondreja Hájnika kliknite sem

Nazrite do zákulisia výcviku slovenskej armády. Neľahké cvičenia sú plne dymu, streľby i obrnených vozidiel
Zdroj: Visual Gang

Množstvo kvalitných fotografií vyhotovených Erikom Tomašákom z výcviku našich vojakov a vojačiek nájdeš v galérii. Vidieť na nich slovenských armádnych príslušníkov tráviacich svoj bežný deň v kasárňach. Musia sa starať nielen o seba, ale aj priestory objektu a samotné vybavenie:

Domov
Zdieľať
Diskusia