Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2017, 10:06
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Celá americká rodina je transgender. Otec, mama aj syn s dcérou zistili, že zostali uväznení v nesprávnych telách

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nezvyčajná rodina zistila, že vo svojich pôvodných telách nie je komfortná.

Nestáva sa často, že člen rodiny konečne prestane akceptovať spoločenské konvencie a vyjde s pravdou o svojej identite na povrch. Transgender ľudia dnes žijú po celom svete a aj keď zatiaľ nemajú vo veľkej časti sveta pochopenie väčšiny obyvateľov, postupom času sa ich situácia zlepšuje a práve boj za ich práva inšpiroval aj celú americkú rodinu k tomu, aby mohli žiť svoj život ako to skutočne cítia. Daniel Harrott sa síce narodil ako žena a porodil svoje dve deti, ale po dlhých desaťročiach neistoty urobil nedávno dôležitý krok do budúcnosti a začal žiť ako muž.

Aj jeho dve deti zistili, že sa narodili do nesprávnych tiel, a tak to všetko spečatila chvíľa, keď Daniel stretol Shirley Austin a postupne sa do nej zamiloval. Shirley sa narodila ako muž, ale po rokoch si aj ona zmenila svoje pohlavie a potom Daniela spoznala na stretávkach podporných skupín transgender rodičov. Myšlienku zmeniť svoje pohlavie dostal Daniel do svojej mysle aktívnejšie až po tom, čo približne pred rokom objavil v slovníku slovo transgender a začal celú iniciatívu skúmať bližšie.

Momentálne by Daniel so Shirley chceli pre svoje zabezpečiť komfortné prostredie, v ktorom sa nebudú stretávať s bezdôvodnou diskrimináciou, a nezabúdajú ani zdôrazniť, že celá rodina je momentálne v procese transformácie svojich identít, a tak ešte ani zďaleka nie sú na konci. Shirley si pritom v jednom momente myslela, že už nikdy v živote lásku nenájde, pretože rovnako ako Daniel, aj ona mala v minulosti štandardné vzťahy ešte v tele muža, ale keď sa blízkym zdôverila so svojou skutočnou identitou, drvivá väčšina z nich ju odmietla. 


Domov
Zdieľať
Diskusia