Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2017, 14:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena žije svoj život výlučne cez sociálne siete. Vzácna fóbia jej zabraňuje čo i len vyjsť z dverí vlastného bytu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Abby pred dvomi rokmi upadla do väzenia vlastnej mysle.

Psychologické problémy netreba nikdy podceňovať, pretože vedia byť často predzvesťou väčších komplikácií a naše mentálne zdravie je skutočne len jedno. Mladá žena Abby Lewis zažila obrovský psychologický tlak na vlastnej koži, pretože po nepríjemnom incidente spred dvoch rokov odvtedy nevyšla z vlastného bytu a so svojimi kamarátmi komunikuje výlučne cez sociálne siete. Abby začala trpieť depresiami už ako 10-ročné dievčatko a postupom času sa jej stav zhoršil natoľko, že sa vyhýbala kamarátkam a cez víkendy sa radšej zatvárala doma, ako by mala tráviť často mimo domu. Zhoršovali sa aj jej výsledky v škole, a preto svoju strednú školu ledva dokončila, avšak jej stav ešte neprekračoval únosné hranice.

Našla si prácu v obchode so svadobnými šatami a zároveň aj milujúceho priateľa, ktorý je s ňou až dodnes a len tak by sa jej nevzdal. Život jej však neustále komplikovala depresia a Abby pred dvomi rokmi návaly úzkosti a paniky nevydržala. Jedného dňa nastúpila do autobusu, v ktorom odrazu odpadla a až lekári jej boli schopní diagnostikovať agorafóbiu, čo je vlastne chorobný strach z otvorených priestorov a verejných priestranstiev. Abby zažívala úzkosť pri prechádzkach po meste viacero rokov, ale nikdy si neuvedomovala, že by mohlo ísť o klinickú diagnózu. Až nepríjemné odpadnutie v autobuse jej všetko objasnilo, ale Abby odvtedy nanešťastie nevyšla z bytu a len zlomok svojho času trávi na záhrade, pretože jej po čase príde zle. Jej rodina aj priateľ sú našťastie veľmi chápaví a prispôsobujú sa jej životu tak, aby mohla byť aspoň do potrebnej miery šťastná, lenže ona sama si momentálne uvedomuje, o čo všetko prichádza.


Najradšej by vyšla do ulíc na vianočné nákupy a užívala si atmosféru plnú lahodných vôní a hudby, ale svoj psychologický blok nedokáže prekonať, a tak na vianočné trhy chodieva len prostredníctvom fotografií, ktoré jej posielajú blízki a kamaráti. Abby sa bojí aj toho, že ju jej priateľ raz opustí a pôjde za ženou, s ktorou bude môcť objavovať svet, čo by mu aj ona sama priala, avšak on zostáva verný a snaží sa Abby pomôcť natoľko, aby agorafóbiu prekonala a mohla opäť začať žiť svoj život naplno, pretože posledné dva roky chradne a nikto presne nevie, ako jej ťažkú situáciu pomôcť prekonať.

Domov
Zdieľať
Diskusia