Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
v spolupráci so Savage Garden
23. januára 2018 o 14:47
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili

GASTRO
Uložiť Uložené

Atmosféra, ktorá ťa prinúti tu sedieť dlhšie, ako by si možno plánoval.

Deti 90-tych rokov si určite radi zaspomínajú na notoricky známe miesta v centre Bratislavy, na ktorých sa po nociach bujaro zabávalo. Jedným takým je aj Námestie slobody, alebo rečou našej generácie, staré známe “Gotko”. Rozľahlé námestie týčiace sa vedľa Slovenskej technickej univerzity v sebe ukrýva nejeden silný príbeh. Tak, ako postupne rástla naša generácia, tak sa menila aj kultúra tohto miesta a jeho okolia tiež.

Pred pár rokmi sa zopár šikovných ľudí rozhodlo "Gotko" trochu skultúrniť, avšak zachovať v ňom jeho "mladosť". Chátrajúca budova na začiatku námestia sa zmenila na nepoznanie a postupne sa stala vyhľadávanou lokalitou. Reštaurácia Savage Garden, ktorá vo svojom názve doslovne nesie ducha prerodu tohto priestoru, je miestom s atmosférou, ktorá ťa prinúti ostať tu dlhšie, ako si pôvodne plánoval. Ten, kto kultový podnik ešte nenavštívil, trošku mu ho priblížime.

So sloganom “Som originálna ako tvoj vkus” ťa víta reštaurácia vo svojom prvom priestore. Tam sa napapkáš tak, že sa oblížeš až za ušami a ak by ti po bohatom súste nestačili výberové vína alebo domáce limonády na osvieženie, môžeš to zamieriť vedľa do Cafe Baru, ktorý patrí k tomuto podniku tiež. Interiér je ladený do teplých mäkkých tónov, tehlová stena s kochlíkmi byliniek evokuje babičkinu záhradu a jemné prítmie s rozžiarenými svetielkami ťa v zimnom období príjemné naladí.

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: savage garden

„Našou prioritou je, aby hosť od nás odchádzal spokojný a s gastronomickým zážitkom. Celý rok na sebe pracujeme a pripravujeme pre Vás len to najlepšie.“

Reštaurácia je vedená šéfkuchárom Antonom Meszárošom, ktorý začínal ako pomocný kuchár vo Francúzku - v Cannes a neskôr pôsobil v známej bratislavskej reštaurácii Paparazzi. Savage Garden otváral v roku 2013 ako šéfkuchár, až kým neodišiel do Prahy, kde absolvoval aj stáž v prestížnej reštaurácii Aromi ocenenej Euro Toques - cenou, ktorú získavajú väčšinou len michelinovské reštaurácie.

Po roku sa vrátil do Savage Garden, aby zúžitkoval nové gastronomické skúsenosti. Jedálny lístok ladí do talianskej a francúzskej kuchyne a na výber máš niekoľko lahôdok. Lahôdkou sú aj Grilované kačacie prsia s marhuľovou omáčkou či Uruguajský hovädzí steak, no pre vegetariánov Domáce repové gnocchi s mušľami

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: Savage Garden

Atmosféra večerného námestia pod korunami stromov, na ktorých blikajúce svetielka rozžiaria celé okolie reštaurácie, ťa prinúti vychutnať si každé jedno sústo. Na tomto mieste sa skvelá kuchyňa sľúbi s autentickým prostredím, jedinečnými chuťami a milou obsluhou. Tanier nezíva prázdnotou a porcie sú viac ako štedré. Všetky cestoviny či žemle sú domáce, dokonca takú maličkosť ako sušené hrozienka si šéfkuchár pripravuje sám!

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: Savage Garden

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: savage garden

Sezónne menu je zamerané na divinu, no najobľúbenejším pokrmom ostáva stále Savage Garden burger. Ten po štyroch rokoch osviežili pikantnými jalapeño papričkami pre nadšencov štiplavých jedál. Tu sa myslí aj na najmenších a pre nich je pripravená Krupicová kaša alebo Kuracie nugetky. V ponuke nájdeš aj skvelé dezerty ako raw koláč alebo aj pochúťku v podobe Avokádového tataráku.

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: savage garden
Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: savage garden
Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: savage garden

Okrem toho, že sa sem môžeš prísť kedykoľvek dobre najesť, Savage Garden má pre teba i iné služby. Na objednávku sa môžeš prísť priučiť umeniu miešania drinkov. Cocktail Masterclass je event pre menšiu skupinu ľudí, kde ťa naučia priraviť tvoj obľúbený drink. Za 25 EUR na osobu s Proseccom, občerstvením a vlastným stagom si užiješ okamih, ktorý vo svojom živote zúžitkuješ minimálne raz na nejakej dobrej párty. A naučia ťa pripraviť aj také špeciality ako coctail z popcornového sirupu.

Ak sme ťa presvedčili alebo ak aj nie, jednoznačne si stojíme za tým, že koncept kaviarne, reštaurácie a baru pod jedným názvom Savage Garden na tak unikátnom mieste, akým “Gotko” je, by mal vyskúšať určite každý.

Viac na ich webe, Facebooku alebo Instagrame

Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: Savage Garden
Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: Savage Garden
Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: Savage Garden
Na známom bratislavskom “Gotku” sa kedysi žilo každý víkend. Dnes tomu nie je inak, no štandard a kvalita sa podstatne zvýšili
Zdroj: savage garden
Domov
Zdieľať
Diskusia