Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2017, 12:05
Čas čítania 0:00
Radka T.

Najstaršia letuška na svete má viac ako 80 rokov. Do dôchodku sa však ešte zďaleka nechystá

VEK
Uložiť Uložené

Aj keď sa menili názvy leteckých spoločností či technológie, ľudia ostali podľa 82-ročnej letušky Bette stále rovnakí.

Letušky si väčšina pasažierov predstavuje ako mladé, svieže a vždy usmiate ženy. Lenže posledné dva atribúty vôbec nemusia závisieť od veku. Priam energickou a vždy dobre naladenou letuškou, ktorú pasažieri zbožňujú, je aj Bette Nashová, a to už celých 60 rokov. Presne toľko sa už tomuto povolaniu venuje, do dôchodku sa však nechystá ani vo veku 82 rokov.

Bette pôsobí ako letuška už od roku 1957. Aj keď sa odvtedy menili názvy leteckých spoločností, to jediné, čo sa podľa nej zmenilo naozaj, sú iba technológie„Ľudia ostali úplne rovnakí. Každý potrebuje len trochu lásky - hlavne vo výške 9-tisíc kilometrov o pol siedmej ráno,“ žartuje zrejme najstaršia letuška na svete.

Bette miluje nielen lietanie, ale aj kontakt s ľuďmi. Aj preto sa tak skoro ešte do dôchodku nechystá. Stále lieta aj niekoľkokrát do týždňa, pričom každý rok absolvuje povinné skúšky. 

Známou je nielen v celom priemysle, kde je pre mnohých veľkou inšpiráciou, ale aj medzi pasažiermi. Niektorí ju dokonca neváhajú poprosiť o to, aby si s ňou mohli urobiť fotku. O Bette sa hovorí, že ak sa s ňou pasažieri ocitnú na palube, nič im nehrozí. Jej kolegovia vyzdvihujú aj ďalšiu vlastnosť.

„Nikdy nie je nahnevaná. Akokoľvek je zaneprázdnená, vždy sa pristaví a spýta sa, ako sa máte,“ opísal Kenneth Feinberg. Každodenný stres jednoducho opadne, akonáhle sa na palubu dostaví skúsená letuška Bette. Oddaná svojej práci, vďaka ktorej akoby ani nestarla. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia