Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2017, 21:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Tisíce ľudí na Marse, Arktída bez ľadu či umelá inteligencia lepšia než ľudská. Čo všetko zažijeme do roku 2050?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nasledujúce dekády pre nás vôbec nevyzerajú priaznivo.

Pravdepodobne patríš medzi tú mladšiu časť našej populácie, a tak ťa určite bude zaujímať, na aké udalosti sa môžeme pripraviť v najbližších niekoľkých rokoch. Až do roku 2050 nás však našťastie sprevádza video od zaujímavého YouTube kanálu RealLifeLore, ktoré si nepochybne získa tvoju plnú pozornosť. Roku 2050 sa totiž dožije mnoho z nás a ver, že cesta tam nebude rozhodne náročná. Samozrejme, tie najmenšie maličkosti nemáme šancu predpokladať a aj v tých najsmelejších plánoch či odhadoch sa vždy môže nájsť drobná chybička alebo nezrovnalosť, no akú-takú predstavu o najbližších dekádach už máme pekne sformulovanú.

Olympiády sú porozdávané, globálne otepľovanie bude pokračovať, no na popularite bude dokonca rásť i umelá inteligencia, ktorá za polcestou k roku 2050 získa natoľko zručností, že predčí tú ľudskú. Experti predpokladajú úplne nový sociálny systém a pritom ešte budeme musieť riešiť ľudí na Marse, sondu k Alpha Centauri, ťaženie ropy na Antarktíde či obrovský prúser, pretože na severnom póle sa roztopí všetok ľad.

Domov
Zdieľať
Diskusia