Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2017, 16:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Smutná fotka horiaceho sloníčata vyhrala vzácne ocenenie. Záber trpiaceho mláďaťa posiela vážny odkaz

ZAUJÍMAVOSTI SLON
Uložiť Uložené

Zabíjanie slonov je vo východnej Indii bežným javom.

Tohtoročnú súťaž Sanctuary Wildlife Photography Awards 2017 vyhrala naozaj nepríjemná fotka. Autor Biplab Hazra totiž zachytil záber zobrazujúci horiace slonie mláďa bežiace o život za jeho rodičom vo východnej Indii. Je odporné, že ľudská bytosť dokáže podpáliť nevinného slona, ešte väčší problém však je, že v oblasti Bankura, kde bola fotografia odfotená, nie sú podobné scenáre vôbec výnimkou a konflikty medzi ľuďmi a slonmi existujú na dennej báze. Samozrejme, ľudia číslami poväčšine vyhrávajú (aj napriek častým smrtiam), keďže disponujú silami ako ohňom či lesť, kým slon má k dispozícii len hrubú silu. Nie je jasné, čo sa nakoniec stalo s utekajúcimi slonmi.

Potýčka medzi slonmi a ľuďmi bola dôvodom chaosu aj tentokrát. Podľa fotografa zbadali ľudia dvoch slonov v kroví, tak po nich vrhli fakle s horiacou smolou na ich konci. Reakcia slonieho mláďaťa bol smutný krik. Popis pridaný k fotografii od samotného autora hovorí za všetko: "Pre tieto inteligentné, jemné a pokojné zvieratá, ktoré pochodujú po zemskom povrchu storočia, dorazilo peklo už teraz.

Odporúčané
Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy Mikuláš Vareha sa vracia: Vo väzení by mali byť štátne bordely. Rómom dám do lesa služobné slony, boxeri budú dojiť kravy 6. augusta 2020, 10:45


Domov
Zdieľať
Diskusia