Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2017, 16:40
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Wonder Woman je podľa portálu Rotten Tomatoes najlepšie hodnotený superhrdinský film všetkých čias

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Gal Gadot a Patty Jenkins sa stali kráľovnami komiksoviek. Zaslúžene?

Sólovke Wonder Woman možno viacerí neverili, ale režisérka Patty Jenkins všetkým vytrela zrak. Doručila totiž kriticky vrelo prijatú a finančne úspešnú snímku, teda niečo, čo Warner Bros./DC potrebovalo ako soľ. Nám sa síce dobrodružstvo krásnej Amazonky až tak nepáčilo, rozhodne však išlo o slušný dobrodružný blockbuster a po Man of Steel najlepší počin DC univerza. V USA však Wonder Woman spôsobila naozaj senzáciu. Kritici boli nadšení a diváci sa na film hrnuli v ohromných počtoch. Momentálne je táto komiksovka s Gal Gadot v hlavnej úlohe najlepšie hodnoteným superhrdinským filmom na stránke Rotten Tomatoes.

Stránka zhromažďujúca recenzie z celých Spojených štátov nedávno updatovala svoj zoznam 50 najlepších superhrdinských snímok, pričom vychádzala z tzv. "adjusted score", ktorý sa vypočítava na základe Bayesovskej štatistiky (o jej pomerne komplikovanom mechanizme si môžete prečítať na českej wikipédii). Na prvom mieste sa umiestnila Wonder Woman so skóre 108.574%, na chrbát jej dýcha Logan (107.976%) a najlepšiu trojicu uzatvára The Dark Knight (106.233%). Do prvej desiatky sa dostali aj Spider-Man: Homecoming (105.957%), Thor: Ragnarok (105.561%), The Avengers (103.989%), Iron Man (103.978%), Captain America: Civil War (103.922%), The Incredibles (103.407%) a The LEGO Batman Movie (103.162%). Myslíte, že je tento úspech Wonder Woman zaslúžený? Alebo by ste si na prvom mieste predstavovali iného kandidáta?

Wonder Woman je podľa portálu Rotten Tomatoes najlepšie hodnotený superhrdinský film všetkých čias
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia