Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vzniklo v spolupráci s BIBLIOTÉKA.
6. novembra 2017, 17:13
Čas čítania 0:00
redakcia

Zastávku MHD v Bratislave premenili na knižnicu! Slovákov sme sa pýtali, či stále čítajú knihy

ZAUJÍMAVOSTI KNIHY
Uložiť Uložené

Jediný knižný veľtrh BIBLIOTÉKA sa začína už 9. novembra v bratislavskej Inchebe. Majú ale Slováci o knihy stále záujem?

V časoch, kedy nás na každom rohu obklopuje svet moderných technológií a smartfón s pripojením na internet má už takmer každý z nás, môžu byť knihy vnímané ako prežitok. 

Práve preto sme vyslali našu Barborku do centra Bratislavy, kde sa jedna z frekventovaných autobusových zastávok zmenila na knižnicu. Naša moderátorka sa Slovákov pýtala, či knihy stále čítajú.

Musíme povedať, že výsledok je jasný. Pocit z držania papierovej knihy v rukách tak skoro žiadna obrazovka či čítačka len tak ľahko nenahradí. Jednotliví respondenti nám dokonca prezradili, aké tituly ich v poslednej dobe zaujali najviac a ty sa tak môžeš našou anketou inšpirovať.

Zastávka sa na knižnicu premenila pri príležitosti konania veľtrhu BIBLIOTÉKA. Ako sa uvádza na samotnej stránke podujatia, BIBLIOTÉKA je jediným knižným veľtrhom na Slovensku, ktorý má dlhú tradíciu a neodmysliteľne patrí k jesennému koloritu hlavného mesta. Pre vydavateľstvá sa stal dôležitou formou prezentácie svojej produkcie smerom k širokej verejnosti. 

Odporúčané
KVÍZ: Nevieš, ktorú knihu si prečítať? Odpovedz na otázky a my ti vyberieme knihu na mieru KVÍZ: Nevieš, ktorú knihu si prečítať? Odpovedz na otázky a my ti vyberieme knihu na mieru 7. apríla 2024, 13:00

Nezabudni, že BIBLIOTÉKA sa v bratislavskej Inchebe koná od 9. do 12. novembra. Lístky si môžeš zakúpiť v pokladni výstaviska počas konania veľtrhu alebo cez predpredaj.sk.

Domov
Zdieľať
Diskusia