Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2017, 23:59
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Sexuálnych robotov si podľa výrobcov nekupujú len zúfalí muži, pre ich nezvyčajnosť sa do nich zamilovali aj páry

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bábiky bez života dokážu očariť viac ľudí, než len mužov bez lásky a sexu.

Téma sexuálnych bábik je počas posledných týždňov mimoriadne kontroverzná a do diskusie o svojich robotoch sa začínajú zapájať i samotní výrobcovia a vývojári. Tí sa snažia rozbiť predsudky ľudí a okrem ich výrokov o tom, že sexuálne bábiky nemajú nahradzovať ženské telá, len byť akýmsi doplnkom, sa teraz rozprúdila diskusia o tom, kto si vlastne takéto zvláštne bábiky kupuje. Aj samotní výrobcovia sa pre Independent vyjadrili, že rozumejú predstave ľudí o tom, že si sexuálne bábiky kupujú predovšetkým "strašidelní starí zvrhlíci" ("creepy old perverts"), no takáto úvaha má podľa jedného z tvorcov vonkajších častí bábik, Matta Krivicke, poriadne ďaleko od pravdy.


Matt pracuje pre spoločnosť Sinthetics pochádzajúcej z Los Angeles, ktorá je na trhu sexuálnych bábik jednou z najpopulárnejších firiem. Ich cieľom je vytvárať bábiky tak, aby zákazníci nemali pocit, že sú bez života. Samozrejme, takto pokročilé bábiky stoja aj 25 000 dolárov, no prichádzajú aj s drobnosťami ako tetovania, piercingy, manikúra, strie či s reálnymi ženskými vlasmi. Ako však Matt tvrdí, kupcovia týchto bábik často nebývajú starí a osamelí ľudia. Väčšinu zákazníkov v skutočnosti predstavujú heterosexuálne dvojice, ktoré hľadajú oživenie vo svojom vzťahu.

Samozrejme, bábiku si kúpilo aj mnoho single mužov, nie vždy však išlo o starších mužov. Mnoho zo spoločností vyrábajúcich sexuálne bábiky tvrdí, že by sa ľudia mali vzdať svojich predsudkov a aj Matt pridáva svoj názor. Podľa neho sú mnohé z jeho bábik omnoho živšie a uvedomelejšie, než väčšina zo žien, ktoré stretávame na ulici. Jeho sexuálnym robotom sa totiž vždy snaží vdýchnuť osobnosť, emócie i nálady. Čo si o téme sexuálnych bábik myslíš ty? Znehodnocujú a objektivizujú ženské telo alebo ide len o nevinnú zábavku?

Domov
Zdieľať
Diskusia