Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. novembra 2017, 10:25
Čas čítania 0:00
Slavomír L.

Hlas dieťaťa či odkaz od blízkych. Soundwave je tetovanie, ktoré môžeš počuť

ZAUJÍMAVOSTI TETOVANIE
Uložiť Uložené

Nová metóda ti dovolí vypočuť si svoju kérku.

21.storočie so sebou každú chvíľu prináša nejakú novinku z tých najrôznejších oblastí. Tá úplne posledná by mala potešiť hlavne milovníkov tetovania. ,,Obyčajné“ obrázky by už čoskoro mohli doplniť špeciálne kérky so zakódovaným zvukom. O revolúcii hovoria hlavne autori nápadu, ktorí sú zároveň aj jeho prvými iniciátormi a testermi.

Celý nápad zvukových tetovaní vznikol na základe rozhovoru medzi Natom Siggardom a jeho priateľkou Julianou. Keď spolu vychádzali z tetovacieho štúdia, v ktorom sa dal Nate skrášliť malou tanečnicou, Juliana vyslovila myšlienku:

,,Nebolo by cool, keby si to tetovanie mohol počuť?“

Hlas dieťaťa či odkaz od blízkych. Soundwave je tetovanie, ktoré môžeš počuť
Zdroj: www.news.com.au

V tej chvíli si Nate uvedomil, že cool by to skutočne bolo. A začal tak pracovať na spoločnom projekte, ktorý nazvali Soundwave Tattoo (tetovanie so zvukovou vlnou). Dvojica sa už od počiatku stretávala s vlnou kritiky. Niečo také ako zvuk zakódovaný v tetovaní vraj nemôže existovať a tieto informácie tak mnohí považovali za hoax (výmysel), či reklamnú kampaň. Dvojica sa však zachovala ako skutoční vynálezcovia a prvé Soundwave Tattoo otestovali práve na sebe.

Odporúčané
Chceš tetovanie na ruku? Inšpiruj sa týmito rôznymi tetovaniami Chceš tetovanie na ruku? Inšpiruj sa týmito rôznymi tetovaniami 7. apríla 2023, 14:55

Nate si nahral krátky odkaz ,,I love you“ od svojej dcéry. Tento odkaz si následne nechal premeniť na zvukové vlny, ktoré si dal vytetovať. Základným kľúčom kérky s obsahom je potom aplikácia Soundwave Tatoo pre smartfóny (za jednorázovú platbu vo výške $39.99). Cez ňu je možné naskenovať vytetovanú zvukovú vlnu, ktorú telefón premení opäť na zvuk. A zázrak je na svete.

Nápad sa ihneď zapáčil množstvu nadšencov, no stále je však len vo svojich začiatkoch. Aj preto je za touto okrasou potrebné vycestovať do jedného z kalifornských štúdií k niektorému zo schválených tatérov. S rastúcim úspechom je však možné, že Nate so svojou partnerkou a ich produktom expandujú aj za hranice USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia