Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2017, 21:08
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

RTVS zákazala odvysielanie rozhovoru s režisérkou kontroverzného slovenského dokumentu, ktorý kritizuje slovenské pôrodníctvo

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Aké dôvody by sme za tým mali vlastne hľadať?

Nie je to tak dávno čo sme vás informovali o premiére dokumentárnej snímky režisérky Zuzany Límovej s názvom Medzi nami. Hodinový dokument ste si mali možnosť pozrieť 16. októbra 2017 na bratislavskom festivale Jeden svet. Ako viacerí z vás už vedia, film vyvolal vlnu kontroverzie. Azda aj preto sa verejnoprávna RTVS rozhodla o natočenie rozhovoru s režisérkou, ktorý mal byť vysielaný prostredníctvom Rádia Slovensko. Ale nakoniec sa tak nestalo. Dôvodom stopnutia vysielania rozhovoru je podľa hovorkyne RTVS doposiaľ neznáme stanovisko dotknutých nemocníc.

Režisérka Límová ale tvrdí, že sa v relácii malo rozprávať o režisérkach, ktoré v poslednom čase dokončili svoje filmy a nešlo o žiaden spravodajský rozhovor. V súčasnej dobe filmári už niekoľko mesiacov čakajú na oficiálne vyjadrenie nemocnice, ktorá sa im už mala údajne vyhrážať a žiadať o zastavenie filmu. Celá situácia je ale z právneho hľadiska pomerne nejasná a tak by sme mali počkať na konkrétne stanoviská kompetentných a nerobiť urýchlené závery. Čo si o tejto situácii myslíte vy?

Before I Met You_official trailer from Selina Becker on Vimeo.

Domov
Zdieľať
Diskusia