Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2017, 18:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Zmätení Rusi objavili ľadového medveďa takmer 1000 kilometrov od miesta, kde sa zvykne vyskytovať. Kým prišla záchrana, nakŕmili ho rybami

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vyhladovaný medveď najprv vydesil miestnych obyvateľov, tí si však našli cestu k nemu.

Aj napriek tomu, že je v Rusku na niektorých miestach poriadna zima, polárne medvede sa môžu vyskytovať len v tých najsevernejších častiach, prípadne vôbec. Aj napriek tomu však obyvatelia oblasti v okolí rieky Kolyma zbadali ľadového medveďa hľadajúceho potravu takmer tisíc kilometrov od miesta, kde sa tento druh bežne vyskytuje. To však samozrejme miestnych obyvateľov poriadne vydesilo a nechýbali mnohé chaotické situácie.

Zmätení Rusi objavili ľadového medveďa takmer 1000 kilometrov od miesta, kde sa zvykne vyskytovať. Kým prišla záchrana, nakŕmili ho rybami
Zdroj: Ministry of Nature Protection of Yakutia

Medvedie mláďa bolo opustené a vyhladované, čo však hneď napravili miestni rybári, ktorí sa o hlad medvieďaťa okamžite postarali čerstvými rybami z rieky. Do oblasti rýchlo vycestovali i ochranári a príslušné zložky, ktoré zviera uspali a previezli do zoologickej záhrady, kde bolo pokrstené menom Umka. Čo však medveď na danej lokalite robil, je záhadou a jedným z najpravdepodobnejších vysvetlení sú pytliaci. Je totiž možné, že matka mladého medvieďaťa bola vylákaná až do odľahlej oblasti pri rieke, kde ju následne zastrelili, najpravdepodobnejšie za účelom zisku zo vzácnej kožušiny.

Polárny medveď však nahnal tamojším obyvateľom poriadne veľký strach, tí sa však oňho dobre postarali.

Domov
Zdieľať
Diskusia