Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2017, 12:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Týraný cirkusový medveď zaútočil na svojho chovateľa, ale po bitke dlhou palicou pokračoval vo vystúpení. Smutná realita ľudí zarazila

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V Rusku medveď po bitke rýchlo pochopil, kde je jeho miesto.

Využívanie nevinných zvierat v cirkusoch sa čoraz častejšie dostáva pod vlnu kritiky a najnovšie video z ruského mesta Syktyvkar iba podčiarkuje všetko, čo je zlé so zvieratami zneužívanými na zábavu. Veľký medveď hnedý niekoľko sekúnd poslušne plnil príkazy svojho chovateľa, ale po chvíli mu zrejme došla trpezlivosť a z otočky sa rozbehol priamo naňho, po čom celé publikum stíchlo a obávali sa najhoršieho.

Chovateľovi sa napokon nič nestalo, pretože jeho asistent stihol medveďa zbiť dlhou palicou a zviera začalo opätovne poslúchať, a zástupcovia samotného cirkusu sa po incidente pre médiá vyjadrili, že išlo o chvíľkové nedorozumenie medzi chovateľom a medveďom, čo nie je nič nezvyčajné. Medveďa potom prirovnali ku psovi, ktorý dostane skrat, avšak na sociálnych sieťach sa okamžite spustila kampaň za to, aby bol medveď z konkrétneho cirkusu oslobodený a aby konečne vznikli celoplošné zákazy podobného týrania zvierat v cirkusoch a zábavnom priemysle vo všeobecnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia