Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. októbra 2017, 12:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Modelka s neoholenými nohami sa objavila v kampani pre adidas. Do niekoľkých hodín jej prišli správy vyhrážajúce sa vraždou či znásilnením

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Feministka Arvida Bystrom bola nazvaná opicou a ľudia ju pokrstili titulom "Najnechutnejšia žena na svete."

Jedna z novších reklám adidas Originals zrejme netrafila svoj vytýčený cieľ. V niekoľko sekúnd dlhom klipe sa totiž predvádza 26-ročná modelka zo Švédska a ľudí na jej výzore niečo pohoršilo. Arvida Bystrom totiž vo videu nemala oholené svoje nohy, čo spustilo neudržateľnú lavínu komentárov. Neskôr sa však ľudia dozvedeli, že sa Arvida identifkuje ako takzvané cis pohlavie, čo si zrejme ľudia slepo a bez vyhľadávania informácií spojili s nenávidenými pojmami ako transgender. Pojem cis pritom označuje osobu, ktorá je v súčasnosti rovnakým pohlavím, akým sa narodila. Slovo je však málo známe a používa sa len neveľkými skupinami ľudí, predovšetkým na sociálnych sieťach ako tumblr. Známe je najmä na fórach alebo vychádza z úst ľudí, ktorým nie je téma viacerých pohlaví ľahostajná.

Jej kampaň však niektorých ľudí priam dohnala do zúrivosti. Arvida sa na svojom Instagrame vyjadrila, že aj napriek tomu, že je jej telo čisté, biele a jediné, čo môže ostatným podľa jej názoru prekážať, sú chlpy na nohách, do jej inboxu okamžite dorazili desiatky správ od ľudí, ktorí sa v nenávisti Arvide vyhrážali vraždou či znásilnením. Ľudia ju dokonca začali nazývať opicou a najväčšmi im prekážalo, že sa podľa ich názoru Arvida nestará sama o seba. "Toto je tá najnechutnejšia žena, akú som kedy vo svojom živote videl," zaútočil zasa iný používateľ na fotku, kde vidno jej zarastené podpazušia. Feminstka Arvida si pritom získava hejt pod väčšinou jej instagramových príspevkov propagujúcich feminizmus, no reklamné video prekročilo všetky medze.

Domov
Zdieľať
Diskusia