Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. októbra 2017, 10:19
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Nepríjemné komiksy na telo zobrazujúce odpornú zvrátenosť dnešnej doby. Joan Cornellà presne vie, pred čím radšej zatvárame oči

ZAUJÍMAVOSTI KOMIKSY
Uložiť Uložené

Každý z Joanových obrázkov má skrytý význam, ktorí odhalia len tí najvnímavejší. Zaradíš sa medzi nich?

Joan Cornellà je jeden zo svetovo najznámejších satirických umelcov. Pokiaľ si na jeho diela zverejnené na facebookových či instagramových stránkach ešte nenarazil, Joan je známy tým, že tvorí komiksy s príbehmi, ktoré sú naozaj zvrátené a nepozerá sa na ne dobre. Exkrementy, krv, moč či lietajúce končatiny sú bežnou súčasťou deja, no tým sa Joan len snaží zvýrazniť zvrátenosť dnešných dní, ktorej je venovaná takmer celučičká jeho tvorba.

Každý z Joanových komiksov v sebe skrýva posolstvo a nie každému sa to podarí odhaliť. Otvorene útočí na fakty, že sa dnes ľudstvo teší z nešťastia alebo neúspechu druhých, že sme nútení robiť to čo vlastne vôbec robiť nechceme alebo že obrovskú časť života mnohých ľudí tvorí len suchá pretvárka. Nezabudni sa podeliť do komentárov s tvojimi myšlienkami na Joanovu vyhrotenú tvorbu a ak ťa naozaj zaujala, presuň sa sem na jeho ďalšiu tvorbu staršieho ročníka.

Domov
Zdieľať
Diskusia