Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2017 o 20:27
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Najstaršia žena na svete zomrela. Dlhoveká Jamajčanka sa narodila ešte v 19. storočí a prežila obe svetové vojny

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Violet-Mosse zomrela vo veku 117 rokov. Žezlo najstaršej osoby na svete je teraz v rukách ďalšej ženy.

Už v apríli tohto roku sme ťa stihli včas informovať o tom, že žezlo najstaršej ženy na svete prebrala po svojej predchodkyni Violet Mosse-Brownová z Jamajky. Violet sa na tomto svete nachádzala už od 19. storočia - narodila sa totiž už 10. marca 1900. Takmer celý život pracovala s cukrovou trstinou a vyučovala hudobnú výchovu. Toto všetko ju ku koncu života priviedlo až do kostola, kde pravidelne hrávala na organe. Mosse-Brownovú jej známi mali veľmi radi a prezývali ju ako "Lady V".

Japonský premiér však boužiaľ spolu so Skupinou pre gerontologický výskum oznámil jej smrť, ku ktorej malo dôjsť 15. septembra 2017, teda už pred niekoľkými dňami. Violet sa dožila neuveriteľných 117 rokov a do smrti bola aktívna vo svojej cirkvi. Svoju dlhovekosť pripisovala tvrdej práci a kresťanskej viere. Taktiež však nepila rum a neholdovala ani bravčovému či kuraciemu mäsu. Jej manžel zomrel už roku 1997. Violet-Mosse bola matkou šiestich detí, z toho štyria boli muži a dve ženy. Jej najstarší syn zomrel v tohtoročnom apríli ako 97-ročný. Momentálne je najstaršou osobou na svete 117-ročná Nabi Tajima z Japonska, narodila sa 4. augusta 1900, teda päť mesiacov po Lady V.



Domov
Zdieľať
Diskusia